Hjemme hos @villalille – Laila Lillerovde

Laila Lillerovde og mannen Stig har bygd en fantastisk bolig på Nautøya i Herøy. Her kan de nyte utsikten over fjorden fra en romslig terrasse, eller trekke innendørs i det moderne funkishuset, dersom været ikke byr opp til dans. Lailas hus- og uteromsprosjekt kan du følge på Instagram – eller du kan ta en sniktitt her. Velkommen til Laila og Stig!

Laila Lillerovde og mannen Stig
Laila og Stig Lillerovde hjemme på Nautøya. Foto: Irene Sandved Lunde

Hvem:
Laila og Stig Lillerovde med hunden Mocca
@villalille på Instagram
Stig har 2 voksne barn fra tidligere forhold og 3 barnebarn. Sammen har Laila og Stig et englebarn som døde i 2014, bare 3 mnd. gammel

Stil:
Moderne / Naturlig
Prosjekt:
Nytt hus og uteområde på Nautøya, Herøy kommune
Design:
Laila og Stig Lillerovde

Les mer om gjesteblogger Laila Lillerovde her

Design som terapi

Laila og Stig har bygd seg et fantastisk hus på Nautøya i Herøy kommune i Møre & Romsdal. Her kan ivrige instagrammere følge Lailas mange prosjekter, og la seg begeistre over huset og den fantastiske utsikten over fjorden. Men vegen fram hit har vært lang, og startet med en personlig tragedie.

– Stig har 2 voksne barn fra tidligere forhold, og i 2014 fikk vi et etterlengtet barn sammen. Dessverre døde sønnen vår kun 3 måneder gammel, og det er vanskelig å pusle livet sammen etter en slik hendelse. For oss ble det å bygge hus en form for terapi i sorgen, og en måte å holde seg i aktivitet på. Slik fant vi sakte, men sikkert, tilbake til hverdagen.

Les mer om Laila Lillerovde prosjekter i MøreRoyal her

Et hus i naturen

Og hverdagslivet, det er aktivt for Stig og Laila. Mens Stig jobber som maskinsjef på ringnot-/fiskebåt, jobber Laila i mannskapsavdelingen i et offshore rederi. Og fritidsproblemer er det ingen av dem som har. Stig er lidenskapelig fluefisker, mens Laila vier mye tid til interiør og design. I tillegg liker de begge å gå på fjellet og å være ute i naturen, så da de skulle bygge hus fikk naturen ekstra fokus:

– Siden vi har en aldeles nydelig naturtomt med sjøutsikt, ble det viktig for oss å ta vare på det i byggeprosessen. Alt av material- og fargevalg i og rundt huset er derfor inspirert av naturen. Her er det snakk om at huset skal passe inn og spille på lag med naturen, og bli en naturlig del av omgivelsene.

Utsikt fra terrassen til @villalille, Nautøya i Herøy kommune
Fantastisk utsikt mot havet fra Laila og Stigs terrasse.

The dreamteam

Når man skal I gang med større byggeprosjekter, enten det er husbygging eller et større uteområde, er det alltid kjekt å jobbe sammen mot felles mål. For Laila og Stig har det vært fint å se hvor godt de utfyller hverandre.

– Vi er faktisk kreative sammen. Selv om det er jeg som er lidenskapelig opptatt av design, er også Stig god til å komme med idéer og forslag. I tillegg er han handy, så når det kommer til gjennomføring overlater jeg styringen til han. Slik blir det schwung over alle små og store prosjekter utendørs.

Stemningsfoto fra terrassen til @villalille, med bålpanne, bobler, ost og kjeks
Litt tid til avslapping mellom slagene – på en oppgradert og moderne terrasse.

Valg av materialer

Siden Stig og Laila bor ved kysten, var det naturlig å se etter produkter som «tåler en trøkk», og valget falt derfor på royalimpregnerte materialer fra MøreRoyal. MøreRoyal er dobbeltbehandlet, hvor trelasten først trykkimpregneres, og deretter kokes i olje under vakuum.

– Disse materialene har egentlig en ekstra «regnfrakk» på seg, noe som gir god kvalitet og lang varighet. Materialene har faktisk 50 års råtegaranti, så vi er trygge på at huset er godt beskyttet mot vær og vind. Samtidig har materialene høy kvalitet, noe som gjør jobben enklere for den som skal montere, med mer formstabile materialer.

MøreRoyal er værbestandige materialer som tåler røff behandling fra naturens side.

Både på hus og uteområde har Laila og mannen brukt MøreRoyal flittig, noe som har gitt et helhetlig og vakkert design. Både hus, terrasse, rekkverk og enkelte småprosjekter har fått sin tilmålte andel av MøreRoyal.

På selve huset har vi brukt en dobbelfals kledning med fuge i fargen brun. Dette har vi kombinert med terrassebord UNO i fargen grå. Terrassebordene har en varmgrå farge når de er ferske, men gråner etter hvert som naturkreftene gjør sitt, og de får en nydelig patina etter bare 1-2 år. Den grå fargen på plattingen er en fin kontrast til den brune kledningen, og tar også igjen fargen rundt vinduene våre utvendig.

Utekjøkken i MøreRoyal brun

Dobbelfals rettkant med fuge

Profil med spor som gir inntrykk av smale bord – moderne og stilrent!

Les mer om produktet her

Terrassebord UNO

Ensidig terrassebord i MøreRoyal grå (RG.25) – legges med rillet side opp!

Les mer om produktet her

– I fjor startet vi på et nytt prosjekt, nemlig rekkverk rundt terrassen. Her har vi brukt Concise lekter i brun, kombinert med glassrekkverk. Vi har valgt å ha glassrekkverk der vi har utsikt, og MøreRoyal der vi har naturen tett på tomten. Det gir et rolig og naturlig uttrykk. Og kombinasjonen gir jo det beste fra to verdener!

Rekkverk av lekter i MøreRoyal brun, kombinert med terrasse MøreRoyal UNO i grå
Prosjekt fullført!
Sofakrok på terrassen til @villalille
Vipps – uteområdet klart til bruk, men nytt rekkverk av MøreRoyal lekter.
Concise fasadelekt - Rett - 34x45 - brun

Concise fasadelekt

Concise fasadelekt rett finnes i 4 dimensjoner. Concise fasadelekter har en høyere kvalitet, og et stilrent og moderne design.

Les mer om produktet her

Små prosjekter som gjøre mye ut av seg

Av og til kan det være de små prosjektene som gjør mest ut av seg i et uterom. Å tegne ulike prosjekter som står i stil med huset og uterommet kan nemlig gjøre mye med helhetsinntrykket. Og det kan være en finfin måte å bruke opp restematerialer på. Praktisk og miljøvennlig!

– Når det gjelder mindre prosjekter har vi designet og bygget trapp. Det er faktisk det prosjektet vi er aller mest fornøyde med selv! Vi brukte en kombinasjon av brun kledning og grå terrassebord. Lekkert! Ellers har vi bygd et enkelt utekjøkken. Det lurer vi litt på å oppgradere ytterligere, det er så hyggelig å stå å kokkelere ute om sommeren. Også har vi selvsagt laget urtebed! Urtebed og blomsterkasser bør ethvert uterom ha, synes jeg.

Trapp og vegg i MøreRoyal
Tripp, trapp, tripp, trapp. Kombiner farger og materialer for et mer variert uttrykk.
Utekjøkken i MøreRoyal brun
Enkelt og stilrent utekjøkken, MøreRoyal kledning kombinert med støpt betongplate.

Lailas tips til deg som skal i gang med uteområdet:

  1. Start gjerne med små prosjekter, som urtebed og blomsterkasse
  2. Velg materialer av høy kvalitet, og som krever lite vedlikehold
  3. Følg monteringsinstruksjonene nøye – bruk riktige skruer og husk å olje kappflatene!
Detaljfoto av utekjøkken med urter
Så lekent! Urtene har funnet sin plass.

Ønsker du mer inspirasjon til uterommet?