Hjemme hos @villafloris – Nina Lunde

Er du en ivrig «instagrammer» har du kanskje vært innom profilen hennes allerede. Nina Lunde, kjent som @villafloris, har nemlig over 18.000 følgere på Instagram. Ikke så rart, kanskje, når Nina daglig deler klassiske bilder fra deres hjem på Nordstrand. Hun er også raus med tips til boligen, som gjør det mulig å få den samme lekre stilen. Velkommen inn!

Portrettfoto av Nina Lunde
Nina Lunde.

Hvem:
Nina Lunde, Torkel Johannessen og 4 barn i alderen 5, 8, 9 og 14 år
Interiørjournalist og influencer, @villafloris (Instagram)

Stil:
Klassisk, maksimalistisk stil
Prosjekt:
Uteområde ved enebolig på Nordstrand, Oslo
Design av uteområde:
Darren Saines

Les mer om gjesteblogger @villafloris / Nina Lunde her

Hjemme hos Villa Floris / Nina Lunde: Villa (eksteriørt)
Velkommen til Nina!

Luksuriøst på Nordstrand

Hjemme hos Villa Floris / Nina Lunde: Stue og gang

Nina og familien bor i en klassisk, hvitmalt villa fra 1913 på Nordstrand i Oslo, hvor Ninas interesse for interiør har satt sitt preg på hjemmet. Her er det varmt og innbydende, og med en miks av stiler, uten tanke for trender.

– Jeg er ikke så opptatt av trender, men har funnet mitt uttrykk i et skjæringspunkt mellom ulike tidsepoker og stilarter, sier Nina. Det luksuriøse og glamorøse appellerer til meg, og mørke vegger, velur, gull og stilrene tekstiler finner du gjerne hos oss.

Hjemme hos Villa Floris / Nina Lunde: Kjøkken
Hjemme hos Villa Floris / Nina Lunde: Barnerom i dus rosa.

Og at Nina har et skarpt øye for detaljer hersker det liten tvil om. I 2018 stakk hun like godt av med Gullfjæren (kåring av Norges viktigste influencere innen interiør) i kategorien klassisk, og fulgte opp med finaleplass i både 2019 og 2020. Men Nina, hun er ikke helt i mål ennå:

– Vi har alltid mange prosjekter på gang, selv om vi heldigvis begynner å komme i mål med de mest omfattende. Jeg har kjøpt 15 hus og leiligheter opp gjennom, så nå er det godt å ha landet i Villa Floris. Dette er virkelig drømmehjemmet, og nå som huset har blitt akkurat slik vi ønsket, er det deilig å rette blikket mot det som skjer utenfor husets fire vegger.

Nytt uterom med Darren Saines på laget

Hjemme hos Villa Floris / Nina Lunde: Montering av pergola
Pergola under oppføring – ett av mange prosjekter hos Nina Lunde det siste året.

Utenfor villaen har det nemlig vært hektisk aktivitet det siste halvannet året:

– Vi har jobbet med uteplassen lenge, og jobber fortsatt hver eneste kveld for å komme i mål, sier Nina Lunde. Først la vi terrasser i ulike deler av hagen, satte opp gjerder og bygde pergola. I de siste har vi fylt på med 10 kubikk med jord for å jevne ut overflaten, bygd en bred trapp og solseng. Det eneste som gjenstår nå er utekjøkken og montering av nye hagemøbler. Hvis vi ikke kommer på noe mer da, ler Nina.

Les om Nina Lundes klassiske stil i uterommet her

Hjemme hos Villa Floris / Nina Lunde: Terrasse og gjerde i MøreRoyal grå
Ferske terrassebord i MøreRoyal grå – som terrasse og gjerde.
Etter en tid gråner terrassebordene og får en naturlig, nydelig patina.

Selve planleggingen av uterommet tok mye tid, og Nina og mannen tegnet utallige skisser før de begynte å si seg fornøyde. Da de presenterte tegningene for den anerkjente hagearkitekten sin, Darren Saines, ble det likevel snudd opp ned på det meste, noe de slett ikke angrer på:

– En hagedesigner tenker på så mye ut over det vi gjør. Ikke bare så Darren hvordan vi kunne utnytte hagen på en mye bedre måte, han tok også hensyn til innsyn, solforhold, terreng, jordsmonn og overvann. Så her er det «no hard feelings», Darrens kompetanse har vært uvurderlig!

Hjemme hos Villa Floris / Nina Lunde: Pergola / Hage
En sniktitt fra Ninas nye uterom…

Noen enkle tips på vegen

Og Nina, hun har også noen tips å komme med til alle som skal i gang med planlegging av uterommet:

– Jeg anbefaler alle å tenke stort når de skal til med uteplassen. Gå for store trappetrinn, solsenger, utekjøkken, pizzaovn, boblebad, utedusj, og alt annet som tilfører luksusfølelsen i hjemmet. Du trenger jo slett ikke gjøre alt på en gang, bruk litt tid, og legg til nye elementer år for år. Om ikke lenge har du nabolagets råeste uterom!

Og rent praktisk?

– Husk å ta skikkelig mål før du setter i gang, så du ikke får deg noen overraskelser. Og beregn nok materialer, det går alltid med mer skruer enn du tror. Lurer du på noe er det fullt mulig å lese seg opp på Internett. Alle kan snekre, hvis du bare setter deg litt inn i faget.

Les mer om Nina planlegging av det nye uterommet her

Å velge materialer til uterommet

Hjemme hos Villa Floris / Nina Lunde: Gjerde i MøreRoyal grå

For en influencer er det kanskje ikke så overraskende at inspirasjonen til uterommet kom fra Instagram:

– På Instagram er det alltid mye inspirasjon å hente. På @talgosiden var det lett å finne idéer som vi kunne videreføre i vår egen hage. Ofte skal det ikke så mye til. Et bilde av et uterom med en pergola, og vips, så spinner tankene av gårde, og du har en plan for hvordan dette kan løses hjemme.

Og når inspirasjon ble fulgt opp med anbefaleringer fra Darrens Saines, ble valget av materialer enkelt:

– Darren anbefalte oss å gå for royalimpregnerte materialer fra MøreRoyal, da han har benyttet dette mye tidligere. Dette er de beste materialene på markedet, med fantastisk holdbarhet og kvalitet. Materialene holder år etter år, med transparente farger hvor treverket kommer til sin full rett. Vi valgte også å legge terrassen med skjult innfesting, og det ga virkelig en ekstra dimensjon. Strøkent!

Er du fortsatt er i tvil om hvilke materialer du skal velge til uteplassen, ta en titt innom Nina på Instagram, @villafloris. Her legges det fortløpende ut innlegg og stories fra hageprosjektet.

Produkter brukt hos Villa Floris

28x145_Concise

Concise terrassebord

Concise UNO er et ensidig terrassebord med et stramt, stilrent og moderne design. A-siden har en strukturhøvlet, sawcut overflate som gir en børstet eksklusiv finish – en «comfortstruktur». 

Les mer om Concise terrassebord i MøreRoyal her

Produktfoto: Concise fasadelekt i 34x45 (grå)

Concise lekter

Concise fasadelekt rett har fire like sider og finnes i 4 dimensjoner. Concise fasadelekter har en høyere kvalitet, og et stilrent og moderne design.

Les mer om Concise lekter i MøreRoyal her

Les vår artikkel om Concise lektegulv her

Ønsker du mer inspirasjon til uterommet?