Hjemme hos @landlig_funkis – Silje Skrinde

På Toten, tett omringet av bugnende kornåkre, finner du huset til Silje Skrinde og mannen Eirik. Huset, som de har tegnet selv, stod ferdig i 2017, og i etterkant har hagen og uteområdet vært satt under lupen. Når Silje skal koble av fra jobben som frisør er det nemlig hus, interiør og hage som står i fokus. Og hagen, den har rett og slett blitt en stor lidenskap. Bli med hjem til Silje, da vel?

Silje Skrinde / landlig_funkis

Hvem:
Silje Skrinde, 34 år, mannen Eirik, og barna Elise, Einar og Gustav
Frisør og influencer, @landlig_funkis (Instagram)
Hvor:
Toten
Prosjekt:
Nybygd hus med tilhørende hage
Design av uteområde:
Silje Skrinde

Les mer om gjesteblogger landlig_funkis / Silje Skrinde her

Moderne enebolig på Toten i MøreRoyal setersvart - oversiktsfoto
Velkommen til Silje og familien på vakre Toten!

Valgets kvaler

Å bygge nytt hus er både en spennende og møysommelig prosess, enten du tegner din egen løsning, eller tar utgangspunkt i en ferdigmodell. Du må ta hensyn til tomten, ønsket hustype, økonomi og budsjett, søknader … Og da har du ikke engang begynt å tenke på alle valg som skal tas når det kommer til materialer og produkter. Men akkurat den biten av prosessen er verdt en ekstra fot i bakken.

– Selv om det er mange beslutninger som gjerne skal tas innen knappe frister, så lønner det seg å bruke litt tid når man skal velge materialer både inne og ute. Går man for den billigste løsningen når man bygger kan det gjerne bli den dyreste løsningen i lengden, hvis produktet krever mye vedlikehold eller har kort levetid og må byttes ut etter 10-20 år. Tenk derfor på kostnaden over tid, når du setter opp budsjettet, råder Silje.

Detaljfoto av garasje i MøreRoyal setersvart
Å bygge hus er en maraton av valg, også når det kommer til materialer, noe som er både nervepirrende og spennende.
Detaljfoto av inngangsparti i MøreRoyal setersvart
Inngangsparti med MøreRoyal kledning kombinert med heller og grå dører. Lekkert!

– Da vi begynte å planlegge hus var vi aldri i tvil om at vi skulle bruke MøreRoyal som kledning på huset. Tidligere har vi bodd i hus som stadig krevde vedlikehold i form av maling, og dette var vi grundig lei av. Med MøreRoyal trenger vi rett og slett ikke å tenke så mye på dette, sier Silje.

Les mer om Silje Skrinde som gjesteblogger for MøreRoyal her

Glem ikke uterommet

Moderne enebolig på Toten i MøreRoyal setersvart - oversiktsfoto
Uterommet var et av de viktigste rommene for Silje og familien. Vi vil jo nyte livet utendørs!

Skal du bygge hus er det fort gjort å glemme at også uteområdet krever en del arbeid, dersom du bygger på en uetablert tomt. Når selve huset er ferdig bygd kan området utenfor dessverre minne litt om en slagmark, og det er fort gjort å miste motet. Planlegg derfor uterommet samtidig med huset, slik at du allerede før du starter opp har planen klar. Da er det også langt lettere å skape en helhetlig plan for hagen, og knytte huset sammen med alt utenfor. Og valg av materialer, det er selvfølgelig like viktig ute som inne.

– Vi har bygd to store terrasser ved huset, en på bakkeplan, og en over garasjen. For oss er dette sosiale samlingssteder, hvor vi nyter etterlengtet fri med familie og venner. Vi endte opp med MøreRoyal både på terrassene og på andre utendørsprosjekter, da vi ønsket å bruke minst mulig tid på vedlikehold, og samtidig ha uteområder som holder høy kvalitet. Vi har jo nok av andre ting vi gjerne vil bruke fritiden på, som hagearbeid, sier Silje.

Moderne enebolig på Toten i MøreRoyal setersvart. Forside og terrasse på bakkeplan.
Terrassen på bakkeplan, delvis overbygd og delvis åpent for de som vil nyte solen.
Detaljfoto av overbygd terrasse i MøreRoyal setersvart
Terrassen i 2. etasje, med egen overbygd sone for mys i sofakroken.

– Vi liker å være litt kreative, så i tillegg til terrasser og rekkverk har vi også bygd verandabord, blomsterkasse av lekter, kombinert blomsterkasse og sittebenk, samt et utekjøkken i MøreRoyal. Kanskje er vi blitt bitt av MøreRoyal-basillen, ler Silje.

Silje Skrinde utekjøkken med skap og innebygd grill
Utekjøkken i MøreRoyal med benkeplate av uteflis. Praktisk!

Oppskrifter på Silje uteromsprosjekter finner du her:

Silje og MøreRoyal

Detaljer fra vegg med MøreRoyal kledning: Dobbelfals rettkant med fuge i setersvart

Å velge materialer er ikke bare enkelt, og hva du ender opp med vil være en vurdering ut fra økonomi, ønsket kvalitet, holdbarhet, vedlikeholdsbehov, miljøprofil og selvsagt design / estetikk. Er du usikker på hva som finnes på markedet og hvilke valgmuligheter du har, kan det lønne seg å sette av litt tid hos din lokale byggevarehandler. De sitter med mye kunnskap, og kan være en god sparringspartner, slik at du kan ta et valg som passer deg og ditt hus.

– Vi var faktisk godt kjent med merkevaren MøreRoyal før vi bestemte oss for å velge dette på huset vårt. Vi var selvsagt innom mange forskjellige alternativer, men landet til slutt på det magefølelsen sa var det riktige. Årsaken til at det ble MøreRoyal er at vi har hørt mye bra om kvaliteten fra andre, og at vi likte utseendet på materialene veldig godt, sier Silje.

Når du har landet leverandør er det meste gjort, men likevel er det fortsatt noen valg som må tas. Materialene kommer nemlig i ulike farger, dimensjoner og profiler, noe som gjør at det gjerne blir enda en runde med hodebry.

– På selve huset har vi valgt dobbelfals rettkant med fuge i setersvart, som passer det moderne og stilrene designet som vi har valgt på vårt hus. I tillegg har vi brukt Concise lekter på en rekke prosjekter ute. Disse har et strammere design og en mer eksklusiv finish. Siden vi elsker lekter ble valget enkelt da vi skulle designe både blomsterkasser og utekjøkken. Det måtte bli lekter, ler Silje.

Produktfoto av MøreRoyal kledning: Dobbelfals rettkant med fuge i setersvart

MøreRoyal kledning: Dobbelfals rettkant med fuge

Dobbelfals rettkant med fuge er en populær profil. Den har rette kanter og et spor i midten av kledningsbordet. Dette gir veggflaten et inntrykk av å være lagt med smale bord. Profilen har rett fals på begge sider, samt i fugen, noe som gir et visuelt stramt uttrykk med skyggeeffekt.

Les mer om dobbelfals rettkant med fuge her

Produktfoto: Concise fasadelekt i 34x45 (grå)

MøreRoyal lekter: Concise

Concise fasadelekt rett har fire like sider og finnes i 4 dimensjoner. Concise fasadelekter har en høyere kvalitet, og et stilrent og moderne design.

Les mer om Concise lekter her

Terrassebord UNO 28x120, grå

– På verandaene har vi valgt klassiske terrassebord, UNO. Dette er grå terrassebord med riller, som gråner ytterligere etter hvert som naturkreftene på Toten har fått gjort sitt. Nå som vi har hatt de noen år har de fått en nydelig, værgrå patina, som passer perfekt her ute som vi har naturen så tett på, påpeker Silje.

Produktfoto: MøreRoyal terrassebord UNO i grå

MøreRoyal terrassebord: UNO i grå

Terrassebord UNO med rill er et ensidig terrassebord i MøreRoyal® Grå (RG.25). Materialene er ferdig fargesatt i en transparent gråfarge som vil gråne videre med påvirkning av sol, vær og vind. Stilen passer like godt for den moderne boligen som for hytta.

Les mer om UNO terrassebord her

Silje tips til deg som skal i gang med uteområdet:

1. Start med prosjekter du kan mestre

– Det høres kanskje ut som store prosjekter, men blomsterkasser, utekjøkken og solsenger kan de fleste klare å lage selv. Bruk gjerne en oppskrift fra nettet, så slipper du å tenke ut hvordan alt skal passe sammen selv. Kapp materialene etter de målene som oppgis, og skru sammen etter instruksjonene. Stort enklere blir det ikke!

2. Ha en plan

– Ønsker du å lage noe helt eget og unikt, planlegg godt på forhånd. Skisser løsningen, sett på nøyaktige mål og tenk ut hvor du bør starte og slutte. Husk å beregne litt ekstra materialer, da det alltid blir noe svinn. Og jo bedre planen er, jo mindre materialer går bort i feilkapping.

3. Olje kappflater

– Bruker du MøreRoyal, husk å olje alle kappflater. Materialene er selvsagt ferdig behandlet på alle sider og klare for montering, men med en gang du kapper får du en «sårflate» som du må forsegle, slik at fukt ikke trenger inn. Oljing gjør du enkelt og effektivt ved å duppe enden av materialene i en beholder med MøreRoyal Treolje. Fiks ferdig!

Slik behandler du kappflater på royalimpregnerte materialer

Ønsker du mer inspirasjon til uterommet?