Halvor Bakke ønsker velkommen til Turufjell

En kjøretur på snaue to timer fra Oslo er dørstokken MøreRoyal-ambassadør Halvor Bakke må over for å komme til den nye hytta si på Turufjell i Flå. Med helårstilgang til Hallingdalen, er Turufjell et nytt og moderne hyttefelt. Halvor ble tipset av tidligere Farmen-vinner Tonje Garvik om området, så han reserverte nabotomta og bygde hytta sammen med en kompis. Men kjendisfaktor til tross. Turufjell er en av Norgeshistoriens største hytteplaner, og et område for alle.
– Det er et veldig ujålete område, sier Halvor.

Fristedet på Turufjell

I en tid der tidsklemma preger livene våre, er det viktig å ha et sted der man kan lade batteriene. Det er det hytta er til, ifølge Halvor. Og akkurat hytter er det få andre i Norges land som kan like godt som Eventyrlig Oppussing-programlederen.

Bruk penger på søvn, drit i gulvplassen!

Halvor har flere gode tanker og råd om hvordan man benytter hytta på best mulig vis, og disse vil vi dele i vår artikkelserie om hytta til Halvor på Turufjell. Som de fleste av oss er klare over, og som Halvor selv viser oss når han reiser landet rundt for Eventyrlig Oppussing så krever det en innsats å sette i stand drømmehytta. Men når hytta endelig er ferdig så skal det være et sted for avslapning og ro.

Sterkt hyttepreg med trepanel innvendig også.

– Det er deilig å komme til hytta og vite at man bare kan sette seg ned og slappe av. Hytta skal være et fristed, det skal være kos.

Den kanskje største faktoren når batteriene skal lades er søvn, så ett av Halvors gode råd er å investere i en god seng, om det så går på bekostning av gulvplassen.

– Særlig på mindre hytter er søvn viktigere enn gulvplassen. Bruk penger på søvn, drit i gulvplassen!

Det er gitt mye gulvplass til en stor og komfortabel seng på hovedsoverommet.
Komfort på gjesterommet

Se hvilke hytter Halvor har pusset opp på Eventyrlig Oppussing her

Les mer om Halvor Bakke som MøreRoyal ambassadør her

Harmoniske farger på Turufjell

Signaturen til Halvor har blitt farger og fargevalg, og ifølge hovedpersonen selv så er det lunheten i høstfargene folk flest assosierer med hytta, i hvert fall hytte på fjellet. Og med sine 750 meter over havet, er det lite som gir større hytte-vibber enn fjellhytta på Turufjell, omgitt av alle de vakre og skiftende fargene som man bare finner oppe i høyden.

– Målet er at det skal synes hvor hytta ligger, så det er viktig at hytta harmonerer med området den ligger i. Jeg har sett så mange fjellgrå hytter, men da blir det ingen kontraster. Jeg tror ikke folk flest forstår hvordan de kan gjøre det, eller at utbygger er flink nok til å hjelpe folk med å se flere varianter enn fjellgrå.

Terrassen går helt inntil hytteveggen

På Turufjell har Halvor gått for svart kledning med grå og grønn som kontrastfarger. De samme fargene finner man både ute og inne, og det er selvsagt ingen tilfeldighet. Svart kledning ble valgt for å blende mer inn i terrenget, men gråfargen finnes på den skiferkledde garasjen, terrassen i MøreRoyal Concise og skorsteinspipa. Garasjeporten, ytterdøra og ikke minst gresstaket – alt i grønt – kompletterer helheten hos Halvor.

Den samme helheten finner man igjen inne i hytta også. Den samme skorsteinen er inne som ute på peisen, og på badet har Halvor valgt grønn marmor for å illustrere mosebunnen utenfor. Resultatet blir et tidløst og elegant uttrykk som passer perfekt inn i terrenget.

Grønne fliser på badet
Helhetlige fargevalg preger hytta på Turufjell

– Jeg liker å viske ut skillet mellom inne og ute. Den største feilen alle utbyggere gjør er å ikke ta hensyn til ønsket om å være ute, og da blir det aldri den helhetlige planen over det.

Les mer om MøreRoyal og farger her

Terrassen som møbel

Siden Halvor stadig er ute etter å viske ut skillet mellom inne og ute, er det derfor helt naturlig at terrassen spiller en viktig rolle. På Turufjell har Halvor laget en romslig og vakker terrasse i MøreRoyal Concise.

Se video hvor Halvor Bakke presenterer Concise terrassebord her

Et godt tips for å oppfylle «kravene» Halvor har til gråsonen mellom inne og ute er å bygge terrassen på samme høydenivå som gulvet innendørs. Da kan man gå tørrskodd ut, eller til og med barfot hvis temperaturen spiller på lag. Halvor gjør et poeng av at både utemøbler og grill står ute hele året, for man trenger ikke det store overbygget for at man får følelsen av både inne og ute når man har en solid terrasse.

Utekos på Turufjell på terrasse av MøreRoyal Concise grå

Halvor påpeker også at man ikke bør tenke sesongbasert når det kommer til uterommet.

– Jeg liker å kunne gjøre ting hele året, og da utelukker jeg ikke at man griller ribba ute til jul!

Et annet tips fra Turufjell er å bygge terrassen i nivåer dersom terrenget skråner, slik at man ikke plasserer utemøblene foran utsikten. Et særdeles godt alternativ til dette er å droppe inngjerding av terrassen, og heller bruke den som et møbel!

Ingen inngjerding av terrassen på Turufjell

– Bruk reisetrinn til å sitte på, det er alltid et møte som funker!

En annen måte å utnytte plassen på er å lage veggfaste benker. Halvor er opptatt av å utnytte plassen man har til rådighet, og da er tilpassede møbler noe som er både praktisk og pent. Og MøreRoyal kan man bruke andre steder også for å fullføre uttrykket!

– Hvis man liker å pludre litt, så kan man lage en port eller grind. Og de fine svillene er nydelige som støttemurer og avslutninger i terrenget.

Balanse, balanse og balanse

For Halvor spiller det liten rolle om det er Turufjell, Boblebu, Trae eller Eventyrlig Oppussing det er snakk om. Det koker alltid ned til harmoni og balanse. Halvors måte å tenke på er i veldig mange tilfeller en veldig fin rettesnor for den som leter etter det riktige uttrykket, om det er på hytta eller hjemme.

På Turufjell har Halvor satt opp en hytte som naturlig nok oppfyller alle krav han selv stiller. Selv om det er en fjellhytte, så kan den brukes hele året. Det er få elementer av sesongbasert endring å spore.

Inne eller ute spiller ikke så stor rolle på Turufjell

– Hytter er generelt mindre påvirket av sesongbaserte forandringer. Her skifter vi vel egentlig bare sengetøy basert på sesong. Med utendørs peis og overbygg over terrassen kan Halvor kose seg på hytta uansett sesong, og blir været for ille så er skillet mellom ute og inne allerede så utvisket at den andre siden av peisen og den samme utsikten finnes bak de høye vinduene.

Hytta skal være et fristed, det skal være kos.

Tosidig peis på Turufjell

Foto: Ragnar Hartvig