Slik brukte Halvor Bakke MøreRoyal hjemme på Trae

Ikke langt unna sitt barndomshjem har Halvor Bakke funnet sin oase, på et småbruk på Trae ved Stavern. Selve småbruket er opprinnelig fra 1840-årene, og ble påbygd i 1920. Her ute har Halvor latt lidenskapen til design og interiør få fritt spillerom, og resultatet, det snakker for seg selv. Bli med og ta en nærmere titt på Halvors eventyrlige uterom.

Stedet hvor kreativiteten får utløp

Når man både er programleder, designer, forfatter og ambassadør for ulike merkevarer er det ikke til å unngå at timeplanen fort kan bli tettpakket. Halvor Bakke har imidlertid lært seg å sette av tid til pusterom for å få mer balanse i livet, og det er nettopp hjemme på Trae at kreativiteten blomstrer aller best.

Når jeg skal designe en ny kolleksjon er det mye som inspirerer meg, spesielt når jeg er ute og reiser. Men min egen kreativitet, den får jeg likevel aller best utløp for når jeg tusler rundt her hjemme på småbruket på Trae, forsikrer Halvor. – Kanskje er det noe med at det er her og på hytta jeg i størst grad finner roen, hvor det er mulig å tusle ut på terrassen og ta en kaffe i boxeren, mens jeg hører på fuglekvitteret en tidlig morgen.

Halvors uterom

Noe er det utvilsomt, for at kreativiteten har fått realt utløp her ute på landsbygda er godt synlig for alle som inviteres innenfor porten. Hagen er i stor grad lagt til baksiden av hovedbygningen, skjermet fra landevegen som slynger seg forbi på motsatt side. Slik er Halvor vernet for innsyn fra nysgjerrige forbipasserende som gjerne vil ha et glimt av livet på innsiden.

Det er viktig for meg at jeg kan få være meg selv her ute, og det respekterer heldigvis folk flest. Dette er jo hjemmet mitt, og et sted som er for meg og mine. Jeg har brukt masse tid både innendørs og utendørs for å få det til å bli slik jeg drømte om, og nå nærmer jeg med stormskritt, ler Halvor.

Og at Halvor har skapt seg en tiltalende oase, det vitner omgivelsene om. Her er det både drivhus, romslig terrasse med Halvors egen utemøbel-kolleksjon, en liten brygge med karpedam, en bugnende kjøkkenhage, soldekk for de solhungrige, overbygg for gråværsdagene og en utedusj som tas i bruk så snart det våres ute.

Halvors hage med rom for det gode liv. Foto: Lediard Foto AS

Les vår artikkel: Slik brukte Halvor Bakke MøreRoyal på Boblebu
Les mer om Halvor Bakke som ambassadør for MøreRoyal her

En brygge på landet

Selve terrassen til Halvor Bakke har gjennomgått en ekstrem forvandling. I fjor ble nemlig den gamle terrassen erstattet med Concise terrassebord i grått. Halvor har møblert med en generøs sittegruppe med plass til mange gjester, og terrassen er blitt et sted som inviterer til sosialt samvær. Terrassen ender i en liten brygge ved karpedammen, dekorert med lyslykter som gir lun stemning når kveldsmørket senker seg.

Det er noe med å slenge seg ned på den brygga, enten det i ensomhet en sommermorgen, eller sammen med gode venner sent en kveld. Concise har jo en deilig, børstet overflate, så her tusler vi gjerne rundt barbeint og bare nyter synet av fiskene som leker seg i dammen. Det gir absolutt ro i sjelen, sier Halvor.

At valget falt på en terrasse i MøreRoyal i fargen grå var heller ikke tilfeldig.

Jeg er jo stor fan av MøreRoyal produktene. Det er noe med tre, det er så ekte, ærlig og naturlig. Og siden MøreRoyal sine terrassebord kommer ferdig behandlet i flere farger, så er jobben gjort når dekket er montert. Her trengs det ikke noe toppstrøk!

Jeg falt for de grå terrassebordene denne gangen, for de passer ekstra godt inn her på Trae. De ha en deilig, varm gråfarge, men vil etter hvert påvirkes av været og tidens tann. Da vil terrassebordene gråne ytterligere, og få en herlig værgrå patina, og det er det jeg liker aller, aller best.

Se video hvor Halvor Bakke presenterer Concise terrassebord her

Les mer om MøreRoyal i fargen grå her

Et soldekk i hagen skulle alle ha hatt

I hagen har Halvor i tillegg anlagt et lite soldekk, for de dagene hvor kvikksølvet stiger godt til værs på gradestokken. Her er det også bygd en liten levegg. Denne skjermer for innsyn, men skaper samtidig en lun krok, hvor det er deilig å bare nyte livet under parasollen.

Dette er faktisk favorittplassen min, om jeg skal si det selv, innrømmer Halvor. Jeg elsker det! Flate ut på solsenga, slappe av og være dritfornøyd med å endelig være i havn med et altoppslukende uteromsprosjekt.

Dusj som tåler litt trøkk

Ikke alle utendørsprosjekter trenger imidlertid å være så store. Også de små prosjektene har fått komme til sin rett i Halvors hage. Å ta en dusj utendørs er nemlig noe Halvor gjerne gjør, for å starte dagen på en forfriskende måte.

Jeg gruer meg absolutt ikke til å starte dagen med en utendørs dusj, forsikrer Halvor. Det er bare deilig! Selve rammen i utedusjen på Trae er i malt treverk slik at den matcher huset. Jeg har også bygd en liten platting i MøreRoyal, siden det er materialer som tåler litt ekstra trøkk. Jeg anbefaler alle å bryne seg på noen enklere gjør det selv-prosjekter, enten det er utedusj eller andre prosjekter til hagen. Det gir mestringsfølelse, og snart er du klar til å gyve løs på større uteromsprosjekter, avslutter han skråsikkert og med glimt i øyet.

Artikler med DIY-prosjekter i MøreRoyal finner du her
Inspirasjon til uterommet finner du her