Derfor valgte Halvor Bakke MøreRoyal på Turufjell

I bunnen av Hallingdalen står den nye hytta til Halvor Bakke og kompisen fiks ferdig på Turufjell. Prosjektet ble igangsatt da Halvor ble tipset om området av det som blir nærmeste hyttenabo, tidligere Farmen-vinner Tonje Garvik. Som eventyrlig oppusser av yrke så er det liten tvil om at Halvor kan hytter. I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på det vakre uteområdet hans.

Inspirasjon fra over Atlanteren

En inspirasjonskilde Halvor stadig kommer tilbake til er estetikken fra den amerikanske østkysten, nærmere bestemt fra the Hamptons. Veranda, oversatt fra «porch», er et viktig element på den andre siden av Atlanteren, og det er det jammen når Halvor Bakke skal sette opp drømmehytta også.

Det er superviktig å kunne være ute selv i dårlig vær. Vi sitter nok inne.

For Halvor er det uttrykket som er det viktigste for uteområdet. For å komme i mål på Turufjell måtte de sprenge bort en liten kolle på tomta, men som en forkjemper for alt autentisk er det gjort en stor innsats for å tilbakeføre tomta så mye som mulig.

– Vi har spart på alle trær vi kunne, og gjort minst mulige endringer i terrenget. Så kan vi heller tilpasse hytta til terrenget. Etter graving og sprenging er det fint å la naturen gå sin gang. Man skal ikke ha hage med robotklipper på fjellet!

Den elegante gråsonen

På Turufjell er har Halvor bygd seg en feiende flott terrasse fra Concise-serien. Store deler av den har fått overbygg også, så det er mulig å gå tørrskodd innenfra og ut og bevege seg rundt hjørnene.

– Concise grå er det vakreste jeg vet om. Med den børstete overflaten så er den både fin å se på og behagelig å gå på. Og på fjellet synes jeg Concise er finere. Det tar lengre tid med skjult innfesting, men det blir veldig pent, og så slipper man flisverk, forteller Halvor.

De grå terrassebordene er virkelig med på å underbygge uttrykket Halvor går for på Turufjell. Selve hytta er malt sort, og siden det er en fjellhytte er det skifer fra Otta som får gå hånd i hånd med MøreRoyalen. Både trapp og støttemurer på hytta er av skifer

– Skifer og MøreRoyal henger sammen. Man kan ikke bruke det ene overalt, og skifer tilhører fjellet.

Les mer om MøreRoyal og farger her

For Halvor, som liker å viske ut skillet mellom inne og ute, skal terrassen være en naturlig forlengelse av hytta. Et viktig grep for å oppnå det er å bygge terrassen på samme høydenivå som gulvet innendørs.

Uteplassen har en spesiell plass i Halvors hjerte, og på Turufjell var det særlig én ting han var fast bestemt på: Utepeis. Det som er ekstra kult med peisen er at det faktisk er den samme peisen om du er ute eller inne; det er den samme gråsteinspipa – enda et klassisk Bakke-eksempel på hvordan man kan skape likhet mellom ute og inne.

Concise grå er det vakreste jeg vet om

Terrassetips fra Turufjell

Hvis noen lurer på hva de skal gjøre med ledig areal – så lenge man faktisk ønsker å gjøre noe selvsagt – så er tipset fra MøreRoyal-ambassadør og Eventyrlig Oppussing-programleder Bakke enkelt: Terrasse.

– Bygg deg en terrasse, men bare husk at det ikke trenger å være noen danseplatt! Det kan faktisk bli for stort. Men ikke gjør ting for lite heller. Et godt råd til dem som vil utvikle uteområdet er å ikke undervurdere størrelsen på arbeidet som skal gjøres. Og gjør det under tak, sier Halvor.

Et mer teknisk tips, som etter hvert har blitt et kjennemerke på Eventyrlig Oppussing, er å kappe det ytterste bordet på terrasen i 45 grader. Det gir en veldig smakfull og stilig avslutning på terrassebordene samtidig som det skaper et bedre helhetsinntrykk.

– Og ha rette hjørner!

Les mer om Concise Collection her
Se video hvor Halvor Bakke presenterer Concise terrassebord her

For den mer fasjonable hytteeieren så kan man bruke terrassebordene og terrassekonseptet til å lage såkalte «boardwalks» eller «catwalks». På den måten kan man bruke trevirket til å transportere folk mellom soner på uteområdet, og som Halvor selv påpeker så er særlig Concise-serien som han er så glad i behagelig å gå på også.

– Boardwalks er utrolig kult og gøy å gå på. Og så slipper man å sette den stygge jacuzzien rett utenfor hytta!

Se hvordan Halvor og gutta lagde boardwalk på en hytte på Randøy

Halvor har en klar oppfordring til alle som drømmer om å gjøre noe med uteområdet sitt, det være seg på hytte eller hus:

– Lag deg en plan! Man har gjerne bedre plass ute enn inne, særlig på hytta, så hvis man ønsker mer boltreplass så finner man mer av det utendørs. Da er terrasse både en praktisk og vakker løsning.

Se hvilke hytter Halvor har pusset opp på Eventyrlig Oppussing her

Les mer om Halvor Bakke som MøreRoyal ambassadør her

Foto: Ragnar Hartvig