Fordeler med MøreRoyal kledning 2.0 i byggeprosjekt

Nyheten MøreRoyal kledning 2.0 er en royalimpregnert kledning med forbedrede brannegenskaper tilhørende klasse D. Men dette er langt fra den eneste fordelen MøreRoyal har å by på. I denne saken har vi samlet en oversikt over hele MøreRoyal-effekten – som gir små og store byggherrer en smidigere og mer effektiv byggeprosess.

MøreRoyal kledning i grå
Foto: Lediard Foto AS

Hva er MøreRoyal kledning 2.0?

MøreRoyal kledning 2.0 er den aller første royalimpregnerte kledningen som kan dokumenteres i klasse D, og er dermed et unikt og nyskapende produkt på fasademarkedet. Siden MøreRoyal kledning 2.0 er et ferdigprodukt og derfor ikke vil endre brannklasse etter at den er ferdig montert på vegg, kan det også hevdes at den har bedre brannegenskaper enn mye malt og beiset trekledning*.

Les mer om MøreRoyal kledning 2.0

Foto: Stoppeffekt AS

5 viktige fordeler i store og små byggeprosjekt:

1. D-klasse kledning gir et smidigere prosjekt

En videreutvikling av MøreRoyal-merkevaren finnes nå for kledning, med forbedrede brannegenskaper tilhørende klasse D. Dette medfører en smidigere byggeprosess i henhold til dagens forskriftstolkning, ved å unngå bruk av fraviksanalyser i prosjekteringen.

Les mer om forskjellen mellom original MøreRoyal og MøreRoyal kledning 2.0

2. Fiks ferdig fra fabrikk til fasade

Ubehandlet og grunnet kledning vil vanligvis kreve flere strøk med beis eller maling før fasaden kan anses som ferdigstilt, og delvis beiset eller malt kledning må få nytt toppstrøk etter kort tid, eller spiker og skruehull må forsegles.

MøreRoyal kan som en av få trekledninger levere en one-stop-shop-løsning. Kledningen er 100% ferdigbehandlet, klar til å skrus på veggen, uten behov for ekstra toppstrøk. Med andre ord; MøreRoyal kommer fiks ferdig fra fabrikk til fasade.

Kledningsprofilene i Concise Collection sørger i tillegg for at alle festemidler skjules i not og fjær. Skjult innfesting gjør monteringsjobben enda mer effektiv – og gir samtidig en plettfri og strøken fasade, helt uten synlige spiker eller skruer.

Les mer om MøreRoyal som ferdigprodukt

MøreRoyal kledning Lediard Foto
Foto: Lediard Foto AS

3. Svært vedlikeholdsvennlig over tid

MøreRoyal er dobbeltbehandlede materialer som først trykkimpregneres, og deretter kokes i olje under vakuum. Impregneringen kapsles inn i treet og sørger for effektiv beskyttelse overalt – nesten som en ekstra beskyttende regnfrakk. Denne behandlingen gir treet lang holdbarhet, selv med påvirkning fra vær, vind og sollys.

Dobbeltbehandlingen MøreRoyal-materialene går gjennom, gir et vedlikeholdsbehov som er langt mindre og enklere enn for mange andre typer trevirke. Faktisk vil en MøreRoyal-kledning først trenge påfyll av olje etter 10-20 år.

Les mer om vedlikehold av MøreRoyal-materialer

4. Miljøvennlige materialer

MøreRoyal har gjennom årene blitt vurdert, klassifisert og sertifisert fra råstoff til ferdig bygg med gode score i alle ledd. Produktet blir produsert av nordisk bærekraftig skog, gjennomgår en miljøvennlig produksjonsprosess og har egenskaper som gir lang levetid. Dette gjør MøreRoyal til et miljøvennlig og trygt valg – både i dag og for fremtiden.

Les mer om MøreRoyal og miljø

MøreRoyal kledning på Surnadal Sparebank
Foto: Lediard Foto AS

5. Ivaretar norske byggetradisjoner

Hus og bygninger kledd i vakkert treverk er en viktig del av den norske kulturarven, og i dag har 2,2 millioner norske hus en eller annen form for trekledning. Nordisk tre er et miljøvennlig og bærekraftig materiale som har lang levetid og er rustet for det værharde og varierte klimaet vi har her i nord.

Boligprodusentenes Forening anslår at royalimpregnert kledning er brukt på 25-30 % av alle nybygde småbygg og fritidsboliger i Norge de siste årene. I tillegg leveres MøreRoyal til mange større byggeprosjekter innenfor næringsvirksomhet og offentlige bygg hvert eneste år. Så man kan trygt si at folket har talt – vakre, varige og vedlikeholdsvennlige royalkledninger er den moderne tolkningen av norsk kultur- og bygningshistorie.

Bli kjent med hele MøreRoyal sortimentet