Trapp med sitteplass og blomsterbed

Anette Sørum Wie

Gjesteblogger

Anette Wie

AD, designer, kreatør, innholdsleverandør og DIY´er, samt gründeren bak merkevaren Designparken @designparken

Vi har alltid brukt trappa til å sitte i ute, og når vi skulle bytte materialer på trappa til MøreRoyal fra Talgø var det helt naturlig å planlegge en liten sitteplass innebygd i trappa. Jeg hadde også lyst å felle inn noen blomsterbed nede i trappa, slik at vi fikk en sittesone som var koselig. Det er alltid fint med forskjellige soner i hagen, og ettersom trappa er stor, blir det litt mer liv ved å lage noe mer enn bare trapp. Morgenkaffen i trappa, høre på fuglene som synger og kikke på blomstene er en god start på dagen.

Før bildet trapp
Før bildet

Først tegnet vi ned hvor vi ville ha sitteplassene og hvor blomsterbedene skulle være. Vi ville ha sitteplassene slik at vi kunne se mot bassenget på den ene siden og mot pergolaen den andre veien. Og midt mellom der tegnet vi inn blomsterbedene.

Vi brukte MøreRoyal terrassebord Concise i grått på trappetrinnene. For å skape litt spenning og mer plass brukte vi to trappetrinn hvor vi skulle sitte, da er det god plass til til å ha puter der.

Blomsterbedet felte vi ned i trinnene mellom sitteplassene. En lang smal som vi har plantet hvite lavendel i. Og et større bed som er litt høyere opp på trappa som vi har satt Hosta planter.

Dette trenger du:

Siden trappen er plassbygd, så vil det avhengig av hvor stor trapp du ønsker deg og hvor mye materialer du trenger.

Vi har brukt:

  • Terrassebord Concise grå (RG.25)
  • Syrefaste skruer
  • MøreRoyal® treolje til endestykkene
  • Knotteplast, lecakuler og jord
concise_28x120

Terrassebord Concise

Se produktet her

MøreRoyal Treolje

Se produktet her

 

 

Slik gjorde vi det:

Vi bygde trappen som vanlig, men der vi skulle ha sitteplassen bruke vi to trinn slik at det ble litt større plass til å sitte.
Det smale bedet brukte vi 1 ½ terrassebord i bredde, 90 cm langt og 20 cm dypt.

Blomsterkasse av leca og knotteplast

Det største bedet er 58 x 58 cm. På alle kappflatene brukte vi MøreRoyal Treolje i grå. Vi plasserte knotteplast nede i begge bedene. Knotteplasten lager en luftlomme mot veggen slik at fukt og kondens kan fordampe og ledes bort. Viktig at knottene vendes inn mot treveggen. Jeg festet knotteplasten med en skrue slik at den holder seg oppe. Før jeg fylte med lecakuler oppi der, laget jeg tre kryss med kniv i knotteplasten i bunnen slik at overflødig vann kan dreneres bort og ned i bakken under. Deretter la jeg et lag med sort fiberduk før jeg fylte på med jord. Til slutt er det bare å plante de blomstene/plantene som egner seg best eller som du liker best.

Trapp med innfelt blomsterbed
Trapp med innfelt blomsterbed
Kaffe kos på trappen