Praktisk sidebord

Anette Sørum Wie

Gjesteblogger

Anette Wie

AD, designer, kreatør, innholdsleverandør og DIY´er, samt gründeren bak merkevaren Designparken @designparken

Vi hadde igjen litt kapprester igjen når vi bygde terrassen, og hadde lyst å bruke opp de plankebitene som var igjen. Så da var det bare å brette opp ermene…

Vi ønsket oss et lite sidebord som kunne settes under solsengene som vi har ute. Bordet er i akkurat passe høyde til å ha forfriskninger på eller en god bok. Passer også perfekt til å sette Ipad eller en datamaskin på. Jeg laget det slik at bordbeina kun er på en side, slik at man kan dra bordet over sengen om ønskelig.

sidebord_over_solseng

Vi har brukt Concise MøreRoyal grå. Som bordplate har jeg brukt terrassebord og understellet er med lekter. Det ble helt perfekt.

sidebord tegning

Dette trenger du:

Lekter: 45×34 mm ca 6,20 meter
Terrassebord: 4 lengder av ca 34 cm
Syrefaste skruer: lange skruer til bordbein og litt kortere skruer for å feste bordplaten. Pass på at de korte ikke er lenger enn lektene og terrassebordet, for da vil de stikke ut på toppen.

Materialer

DelAntallTypeDimLengde
Toppbord4Terrassebord Concise28×12034 cm
Understell2Concise lekt rett45×3444,8 cm
Understell2Concise lekt rett45×3448,4 cm
Understell2Concise lekt rett45×3446,7 cm
Understell1Concise lekt rett45×3436 cm
Understell2Concise lekt rett45×3428 cm
Understell2Concise lekt rett45×3442 cm
+ A2 rustfrie skruer
sidebord tegning

Slik gjorde jeg det:

Bordet mitt er 54 cm høyt. Jeg tok utgangspunkt i 4 bredder på terrassebordene. Jeg la terrassebordene ved siden av hverandre med en glippe på ca 2 mm. Startet med å kappe alle lengdene i riktig størrelser, slik at det er gjort. Ta litt MøreRoyal Treolje på kappflatene, slik at de forsegles og forhindrer fuktinntrengning i treet. Lag deretter rammen som er i bunnen med den ene lekten som er 36 cm pluss to lekter som er 46,7. Skrå saget de to lengste lengdene og den andre lekten slik at de tre delene passet inn i hverandre. Skru de sammen.

skjøte

Deretter laget jeg rammen som sitter på undersiden av topplaten. Her trenger du to lekter som er 28 cm og to som er 42 cm. Skru sammen disse slik at du får en firkant. Skru fra innsiden, slik at skruene er minst mulig synlige. Jeg plasserte rammen sentrert på de fire terrassebordene, på undersiden og skrudde de sammen. De to lengste lektene, skal være stående og de festet jeg ytterst på rammen som er understellet. Tilslutt festet jeg på de lektene som er 44,8 de er satt med en avstand på 12 cm fra den bakerste lekten. Bordet kan fint brukes som et lite avlastningsbord ved en sofakrok/utestue også

understell

TIPS: om du ønsker understellet i en annen farge enn toppbordet, så kan man velge lekter i feks setersvart.

sidebord_setersvart_natur
basseng_sidebord

Da er det bare å finne frem noe forfriskende å drikke og nye solfylte dager på solsengen.