Derfor velger Novium MøreRoyal på sine prosjekter

Novium Eiendom er en eiendomsutvikler som sammen med søsterselskapet Novium Entreprenør står bak en rekke små og mellomstore boligprosjekter i Oslo og Viken. Noviums visjon er å skape unike hjem, og selskapet samarbeider tett med nøye utvalgte leverandører for å bygge boliger hvor det stilles strenge krav til kvalitet og design. I Midtoddveien 5 på Kjelsås i Oslo har Novium valgt å bruke MøreRoyal® på fasade og terrasse, og valget falt på Concise Collection®.

Kvalitet i fokus

«Novium velger først og fremst MøreRoyal fordi dette er kvalitetsprodukter som ser bra ut», sier Karl Fredrik van der Lagen-Larsen, som er eier og daglig leder i selskapet. «For oss er det avgjørende at materialvalget på kledning og terrasse står i stil med øvrige valg vi tar, og kvalitet settes alltid i høysetet hos oss. Når dette kombineres med et moderne og stilrent designuttrykk blir valget rett og slett enkelt». MøreRoyal er førstesorterte materialer som gis dobbel behandling for økt kvalitet. Først trykkimpregneres de, før de kokes i olje under vakuum, med eller uten fargepigment. Det gir materialene unike egenskaper, som lang holdbarhet, formstabilitet og svært god råtemotstand.

Transparente farger

«Vi var på jakt etter materialer som ikke skjulte treverket, og hvor strukturen og nyansene kom tydelig frem. Vi valgte derfor MøreRoyal i setersvart på kledning, og natur på terrasse», fortsetter van der Lagen-Larsen. Fargene på MøreRoyal er transparente. Det gjør at trestrukturen er synlig og materialene får en langt mer levende overflate. Det blir også en svak variasjon i overflatespillet ved at kjerneved, yteved og kvist har forskjellig olje- og pigmentopptak.

Lite og enkelt vedlikehold

Dagens boligkjøpere verdsetter at MøreRoyal medfører svært lite vedlikehold, og for Novium var dette et viktig argument. «Når man har kjøpt en nybygd bolig av oss, så ønsker vi ikke at kundene må starte med å male første strøket rett etter innflytting», uttaler Karl Fredrik. MøreRoyal er ferdigbehandlede materialer som er klare for montering uten ekstra toppstrøk. Materialene kan fint stå i 10-20 år uten noen form for etterbehandling. I disse årene blir det en kosmetisk vurdering om man ønsker å etterbehandle.

Miljøvennlige materialer

At MøreRoyal stadig velges på BREEAM-prosjekter med høye krav til miljø, var selvsagt noe som slo positivt ut i vår vurdering», fortsetter van der Lagen-Larsen. Som boligutvikler er Novium opptatt av å bidra til en mer miljøvennlig bygg- og anleggsbransje, og inkluderer både miljøvennlige materialer og tekniske løsninger. Dette blir stadig mer etterspurt av boligkjøpere. Novium mener at miljøvennlige løsninger i dag vil bidra til at boligen blir enda mer attraktiv i fremtiden. «MøreRoyal har alle sertifiseringer på plass, fra råvare og hele vegen gjennom produktets livsløp.

Hvorfor velger Novium Concise Collection?

I dette prosjektet har Novium Eiendom valgt å bruke Concise Collection både på kledning, spiler og terrassegulv, for å gi prosjektet et ekstra eksklusivt uttrykk som står i stil med interiørvalgene. Concise Collection er en serie med trelastprodukter spesialutviklet for moderne arkitektur med rette linjer, skarpere kanter og et strammere uttrykk. Et naturlig valg der det skal bygges boliger i en mer moderne byggestil.

Les mer om Concise Collection her

På Concise Collection er alle profiler strammet opp, alle buede kanter og runde hjørner er fjernet og erstattet av en liten faskant i hjørnene for å hindre oppflising. Dette skaper et tydelig designuttrykk og en designlikhet som sikrer at alle produktene passer sammen. Overflaten på alle produkter i Concise Collection gjennomgår en lett strukturhøvling som gir overflaten en følelse av å være “børstet”. Fargepigmentene hefter bedre og strukturen gir mindre fiberreisning i treverket.

Concise kledning

Midtoddveien 5B
Midtoddveien 5B, Foto: Hilde Hugsand

Novium har valgt en ekstra kraftig kledning i 29 mm tykkelse på sitt prosjekt i Midtoddveien 5. Med en tykkere kledning blir fugen mellom bordene litt mer markant, i tillegg til at holdbarheten blir bedre når man bygger helt uten hjørnekasser. Treverket kommer også bedre til sin rett når det blir brukt skjult innfesting, helt uten synlige skruer. Spiker/skruehoder vil på ferdig fargesatte materialer ikke bli overmalt, og kan da bli svært synlige, spesielt på mørke farger. Dette har MøreRoyal løst ved at skruer/spiker bli liggende gjemt i en not og fjær-lignende profil. Det gir en homogen overflate uten skjemmende skruer på veggen.

Concise lektegulv

Midtoddveien 5B
Midtoddveien 5B, Foto: Hilde Hugsand
Midtoddveien 5B
Midtoddveien 5B, Foto: Hilde Hugsand

I Midtoddveien er det lagt lektegulv i miks med lekter i 34×45 og 34×70. Fargevalget falt på natur, og terrassen vil få en naturlig værgrå patina over tid. «Dette var en nyhet som vi bare måtte benytte oss av. Nyheter på terrassemarkedet er sjeldne, men med lektegulvet har MøreRoyal truffet en nerve. Dette er gulvet for den som ønsker en varig terrasse med et moderne og eksklusivt designuttrykk», sier van der Lagen-Larsen. Lekter har tradisjonelt vært benyttet til utlekting av kledning og tak, men dagens byggestil inviterer til langt flere bruksområder. I samarbeid med Halvor Bakke har MøreRoyal utviklet et helt nytt terrassekonsept, et lektegulv for den moderne bolig. Et lektegulv består av lekter brukt som terrassegulv, alene eller i miks, noe som gir et nytt og mer spennende uttrykk

Les mer om Concise lektegulv her

Karl Fredrik van der Lagen-Larsen understreker at de valgene man tar som eiendomsutvikler må henge sammen med de behovene man ser ute i markedet. «I Novium ser vi for tiden to store trender. For det første ønsker folk å «kjøpe» seg mer fritid. Det skal være enkelt, vedlikeholdsvennlig og alle materialer må ha lang holdbarhet. For det andre tar folk mye mer bevisste valg når det kommer til miljø, og ønsker at valgene de tar skal være riktige ikke bare for seg selv, men også for miljøet. Vi har vært kvalitetsbevisste hele vegen, og er trygge på valgene vi har tatt. MøreRoyal var et riktig valg både for arkitekt, håndverker og for oss som eiendomsutvikler», avslutter en fornøyd van der Lagen-Larsen.

Om prosjektet Midtoddveien 5, Kjelsås

I Midtoddveien 5 på Kjelsås i Oslo har Novium oppført en topp moderne enebolig i funkisstil. Den arkitekttegnede eneboligen har påkostet standard, og er på ca. 240 kvm, med 5-6 soverom, vinkjeller, treningsrom og separat inngang til kjeller. Huset har gjennomtenkte og smarte løsninger, som er utarbeidet i samarbeid med Intro Interiørdesign.

Les mer om Midtoddveien 5 her

Les mer om Novium her