Brygge i MøreRoyal

«Fint å ha sæ ei ega brygge …» synger Lynni Trekreem, og vi kunne ikke vært mer enige. Det er liksom noe helt eget med sjøen, å ligge på brygga og kjenne lukten av ramsalt hav, mens en enslig måke skriker hest i bakgrunnen og bølgene slår mot svabergene. Skal du bygge egen brygge, og ønsker at den skal være holdbar og motstandsdyktig mot vær og vind? Da bør du sjekke ut MøreRoyal®, dobbeltbehandlede materialer med hele 50 års råtegaranti.

Brygge i MøreRoyal – til private og offentlige prosjekter

Bryggedekke i MøreRoyal er egnet til både større prosjekter og private brygger. I mange tettsteder og byer øker nå fokuset på havn, sjøkant og brygge i forbindelse med byfornyelse, forskjønning og utvikling av infrastruktur. Det kan være alt fra mindre utbygginger til langt større prosjekter, som i Bispevika i Oslo. I boligprosjektet Vannkunsten har enkelte leiligheter til og med privat utgang til vannkanten fra balkongen, med egen kajakkplass på brygga.

Bryggedekke

Bryggedekke i MøreRoyal

Vårt bryggedekke leveres som DUO, et vendbart bord som gir rom for variasjonsmuligheter. Bryggedekket har en glatthøvlet, profilert side med v-fas spor og en side uten profil. Den uprofilerte siden har en skåret overflate som er ru og røff og egner seg godt til grove, rustikke miljøer. Det er altså valgfritt hvilken side man velger å legge opp, og det kan også være flott å kombinere de to overflatene. Bryggedekke levere i 3 tykkelser og i fargene brun, natur, grå og setersvart.

Bygging ved sjøen krever materialer som tåler et røffere klima, da både saltvann og sjøens kraft kan ha en nedbrytende effekt. Bygg derfor med solide materialer, og velg slitesterke materialer som tåler behandlingen fra vær og vind. MøreRoyal er både trykkimpregnert og kokt i olje under vakuum, noe som gir unike egenskaper som lang holdbarhet og ekstrem råtemotstand.

Bryggedekke

Bryggedekke

OBS: Bryggedekke har endret profil

Se produktet her

Viktig å huske når du skal bygge brygge

I maritime miljøer og saltholdige kystmiljøer brukes alltid syrefaste skruer A4. Rustfritt/syrefast stål har en god motstandskraft mot korrosjon fordi stålet er legert med krom. Dette gir et trygt og vakkert resultat som vil gi lang levetid både for materialer og skruer.

Trevirke som benyttes i sjøvann kan angripes av marine treborere, slik som pælemark og pælelus. Disse lever i trevirke og kan gjøre omfattende skader på kort tid. For å unngå slike skader må trevirket ikke være permanent eller regelmessig nedsenket i sjøvann. Det tryggeste er derfor å holde trevirket ovenfor tidevannssonen, dvs. ovenfor det området som dekkes av vann ved høyvann.

Eier du eiendom ved sjøen er det naturlig å vurdere muligheten for å anlegge en egen brygge. Husk at reglene for oppføring av brygge er ganske strenge, og at du alltid må undersøke hvilke regler som gjelder i akkurat din kommune før du setter i gang.

Bryggedekke

Brygge i MøreRoyal – Kranaskjæret i Kristiansund

Kranaskjæret bryggedekke

Kranaskjæret i Kristiansund er noe så spesielt som en restaurant bygd på et lite skjær, midt i Vågen i Kristiansund. Prosjektet omfatter både gjestehavn, servicebygg, restaurant og historieformidling – og selve restauranten er bygd med MøreRoyal kledning i setersvart og bryggedekke i grått.

Les mer om Kranaskjæret her