DIY – Lag en blomsterkasse på 1,2,3

En hjemmelaget blomsterkasse er lett å lage, og gir med enkle grep hagen din et solid løft. Blomsterkassen kan bygges i akkurat den størrelsen du ønsker, og gir uteområdet et helt nytt uttrykk. Er du blant dem som synes at «more is more» kan du bygge din egen oase ved å kombinere ulike blomsterkasser i forskjellige høyder og fasonger.

En blomsterkasse er svært praktisk, uansett om du skal bruke den i hagen, på terrassen eller på balkongen. Fyll blomsterkassen med det som frister mest, om det er fargerike blomster eller smakfulle krydderurter. Men husk at blomsterkassen også kan fylle en mer praktisk funksjon, for eksempel som levegg eller for å dele opp terrassen i ulike soner. Det kaller vi vinn-vinn!

Slik gjør du det

Kapp hagesvillene i ønsket lengde, slik at du får ønsket høyde på omrammingen. Sett hagesvillene sammen, med flat side inntil hverandre. Når du har fått ønsket størrelse på omrammingen gjæres to hagesviller sammen til hjørne. Dette gjentas til kvadratisk, rektangulær eller ønsket form på omrammingen er komplett.
Skru sammen hagesvillene som utgjør hjørner, og skru svillen på hver side fast til hjørnet. Fest deretter hagesvillene sammen med et terrassebord på innsiden av omrammingen. Skru gjennom terrassebordet og inn i hver hagesville.
Bruk gjerne fiberduk i bunnen og plast på innsiden av omrammingen, så holder hagesvillene seg lenger, og du slipper at jord renner ut under og gjennom eventuelle gliper mellom hagesvillene.
Husk å olje alle kapp-ender undervegs, samt å bruke rustfrie A2 eller syrefaste A4-skruer.

Juster størrelse selv ved å legge til ekstra sviller i bredden og høyden

Tips til tilpasning

Kombiner gjerne blomsterkasser i ulike størrelser og fasonger for et variert og spennende uteområde.

Tegninger

Materialer

DelAntallTypeDimLengde
BlomsterkasseEtter behovHagesviller10x12x250Etter behov
FesterammeEtter behovTerrassebord DUO/UNO28×120Etter behov
+ A2 rustfrie skruer og eventuelt fiberduk.