Sesong 9: Eventyrlig Oppussing på Hvaler

Endelig er Eventyrlig Oppussing tilbake på skjermen, og vi gleder oss til å se MøreRoyal-ambassadør Halvor Bakke og gjengen hans gå i gang med nye hytteprosjekter. Sesongens andre episode tar oss ytterst inn i Oslofjorden, like sør for Fredrikstad, der ferieparadiset Hvaler ligger. Denne ukens oppussingsobjekt er en hytte fra 1969 som får seg en real make-over! Bli med og se på sluttresultatet, du også!

Prosjektet på Hvaler

Bare en kort kjøretur fra hovedstaden ligger øygruppen Hvaler med sine holmer og skjær. Kombinasjonen med frodige skoger og innbydende sjøkanter gir fantastiske muligheter til både teltliv, båtliv, fisking og bading. Hvaler skal være et av stedene med flest soltimer i hele landet, så da er det ikke så rart at innbyggertallet nesten tidobles i sommerferieukene.

Det er altså her drømmehytta til Anne Louise og Øyvind fra Sætre i Hurum ligger. Hytta ble bygd i 1969, og har fått seg noen påbygg siden den gang. Og selv med en del år bak seg, beskrives hytten som godt vedlikeholdt av tidligere eier – på tross av gul furu på vegger og gulv.

Familien leter nå etter en tydelig retning å ta hytta i, og de ønsker seg en oppgradering av både kjøkken, bad og stue fra Halvor og gjengen. Her gis det derfor frie tøyler når det kommer til løsninger, farger og design.

Eventyrlig reise gjennom flere tiår

For Halvor og gutta blir det fort et spørsmål om å skape en ny helhet som harmoniserer med elementene. Som Halvor selv sier:

– Det er en sliten 80-tallshytte, 70-tallshytte og kanskje 2000-tallshytte, for det er et salig rot her! Det skal vi rydde opp i! Dette skal bli en hytte fra 2023!

Halvor Bakke

Etter å ha tømt og ryddet ut av hytta er Eventyrlig Oppussing klare for innsats. Det furugule interiøret skal males om, og den mørke kledningen, som ifølge Halvor egner seg langt bedre på fjellet, må også lyses opp. Det blir i tillegg byttet ut vinduer slik at alle har lik høyde, og ut mot plattingområdet blir det satt inn skyvedører. Resultatet blir bedre utsikt og mer naturlig lys inn. Å viske ut skillet mellom ute og inne er en tanke Halvor stadig kommer tilbake til.

Det gir også noe å sikte etter for resten av hytta. Store, nye høyskap på kjøkkenet plasseres inn mot bakveggen, mens en ny kjøkkenøy settes opp slik at man kan tilberede mat med utsikt ut mot sjøen. Spisestuen og den nye, plassbygde bokhyllen designes også slik at utsikten stråler mot en.

Prikken over i-en innvendig er den gamle, rødbrune 80-tallspeisen, som har fått seg en smaragdgrønn utsmykning, i harmoni med resten av det skogsgrønne tapetet som Halvor har limt opp på veggene.

Revitalisert pergola med MøreRoyal

Utendørs var det en gammel, halvråtten pergola som sårt trengte et ansiktsløft. I likhet med resten av hytta var målet å få pergolaen mer i harmoni med omgivelsene, i dette tilfellet furuskogen som omkranser hytta.

Ny sesong av Eventyrlig Oppussing betyr også mer MøreRoyal til det norske folk, og nettopp MøreRoyal fikk spille hovedrollen i revitaliseringen av selve pergolaen. Med enkle grep og litt kreativitet forvandler Torkel pergolaen til et lunt og deilig samlingssted, med plassbygde benker som kan motstå alt Hvaler kan by på av vær og vind.

Nye konstruksjoner og terrassebord av type Concise grå i kombinasjon med plastplater for et tett tak gjør at man kan kose seg med noe godt i glasset foran lavasteinene i pergolaen selv på regnværsdager.

Gjengen i Eventyrlig Oppussing fikk tatt hytta tilbake til Hvaler, og selv ikke forloveroppdrag eller snorking i teltet ga noen merkbare skjær i sjøen.


MøreRoyal-produkter brukt i episoden fra Hvaler

Concise terrassebord i 28×120 (grå)
Brukt til kledning av pergola

Se produktet her

48x98_justert_graa

Konstruksjonsvirke i 48×198, 48×98 (grå)

Se produktet her

Treolje spann

MøreRoyal treolje (grå)
Brukt til behandling av kappflater

Se produktet her

Les mer om materialer i MøreRoyal her

Flere artikler om eventyrlige prosjekter med MøreRoyal i hovedrollen finner du her

Les mer om Halvor Bakke som MøreRoyal ambassadør her

Se Eventyrlig Oppussing?


Sesong 9 er tilgjengelig på Viaplay, Viafree og TV3 fra 14. september.

Foto: Ragnar Hartvig