Sesong 10: Eventyrlig Oppussing i Portør

Velkommen tilbake til Eventyrlig Oppussing! Den tiende sesongen av MøreRoyal-ambassadør Halvor Bakkes suksesshistorie er igjen klar til å rulle over de norske skjermer. I sesongens andre episode tar Halvor og gjengen oss med til halvøya Portør i Kragerøskjærgården. Her skal en familiehytte som først ble bygd i 1949 få seg et eventyrlig løft!

En skjærgård i skjæringen

Halvøya Portør i Kragerø kommune er siste bastion før Telemark blir til Agder, så vi kan vel akseptere bruken av begrepet Sørlandsidyll også, for den som føler tankene fly i den retning. Portør kan spores tilbake til oldtiden, og navnet kan finnes i Heimskringla. Det er også spor av sprengskader fra andre verdenskrig etter en sjømine som traff land.

Hytta på Portør krysser av de fleste boksene for skjærgårdsidyll med svaberg, sandstrand og sommer. I dag er det to brødre som eier hytta, som først ble bygd av deres morfar i 1949. Brødrene forteller om faste fem uker med sommerferie ved hytta, og understreker at stedet betyr svært mye for dem også i voksen alder – men kanskje enda mer for deres barn igjen.

For å ha råd til å holde på den i det som utvilsomt er et attraktivt område, leier brødrene ut hytta noen uker hver sommer. Det er med andre ord begrenset med midler til både vedlikehold og oppussing, så derfor passer det fint å få eksperthjelp fra Halvor og gutta.

Hovedfokus innvendig ligger på stue og kjøkken. Det som var et lite kjøkken, får veggene revet ut så de ender opp med et stort og åpent kjøkken. Ellers legger de nytt gulv, monterer nytt tak, veggene males, ny innredning og ikke minst nye vinduer på veggen ut mot selve skjærgården. Mer lys, mer utsikt, mer glede.

Fra Vestfold til Sørlandet?

Halvor på sin side holder stadig stø kurs på malingsfronten, og siden ønsket er å forandre hytta til en klassisk Sørlandsperle blir hytta malt hvit utvendig. Bergenseren Rune begynner ute i sola, en mangelvare for ham, mens Torkel og Halvor begynner inne. Halvor maler veggene inne med blek sand, inspirert av sandstranda rett utenfor. Torkel på sin side begynner å montere nye veggpaneler og etter hvert takpaneler etter litt lekting.

Dessverre for Rune blir gleden over sol snart nok byttet ut med kjent Vestlandsvær, men siden han bygger urte- og plantekasser av MøreRoyal er det kun klærne og eventuelt humøret som blir skadelidende.

Eventyrlig Oppussing Portør

På dag to får Halvor profesjonell hjelp med hvitmalingen av kledningen, mens Rune fortsetter arbeidet med urtekassen i MøreRoyal. I den forbindelse har han et godt tips til alle som kler igjen sånne kasser: Fest plankene med små, rustfrie dykkere først, for å få til en god rad med planker. Deretter kan du bruke et langt vater for å få skruene på nøyaktig samme høyde.

Og siden Halvor har vært så raus å skaffe hjelp med gulvleggingen, ser Torkel og Rune sitt snitt til å ta et herlig bad på den lekre sandstranda!

Allsidige MøreRoyal

I tillegg til den store urtekassen bygget av terrassebord og konstruksjonsvirke, bygger Rune også en daybed med spiletak ute i hagen. Den er plassert elegant bak den nye bøkehekken som Halvor har fått bestilt til kassene. Bøkehekk har Halvor hjemme på Stavern også, og de grønne plantene supplerer den grå MøreRoyalen på lekkert vis.

Torkel demonstrer dessuten allsidigheten til MøreRoyal, når han bruker lekter og kler igjen med terrassebordene, for å skjule lagringplassen til båt og annet uteutstyr under hytta. I tillegg har gutta bygd utemøbler og faktisk brukt terrassebordene som det de faktisk er ment for.

Som prikken over i-en får Halvor hjelp av elektriker til å montere en stilig LED-stripe på undersiden av urtekassen. Siste lille kuriositet som Rune finner MøreRoyal passende til er som «gulv» på utedusjen.

Vi må til slutt ta med oss kanskje episodens høydepunkt: Vannski av MøreRoyal terrassebord! Rune har skjært litt i terrassebordene, lagt dem i vann for å myke dem opp så de kan bøyes opp i front. Så har han skrudd fast gummistøvler til bordene.

Eventyrlig Oppussing Portør

Så da er det bare opp til Halvor å skaffe båt!

MøreRoyal-produkter brukt i episoden fra Portør

Terrassebord Concise, 28×120 grå

Se produktet her

Staffasje_graa_45x45

Lekt Concise, 45×45 grå

Se produktet her

48x98_justert_graa

Justert konstruksjonsvirke, 48×98, 48×148, 48×198 grå

Se produktet her

LES MER: Mer Eventyrlig Oppussing med MøreRoyal

LES MER: Halvor Bakke – snart fem år som MøreRoyal-ambassadør

Eventyrlig Oppussing Portør
Eventyrlig Oppussing Portør

Se Eventyrlig Oppussing?

Sesong 10 er tilgjengelig på Viaplay, Viafree og TV3 fra 29. august.

Foto: Ragnar Hartvig/TMM Produksjon