Gjør det selv: Rekkverk til terrasse med liggende lekter i MøreRoyal

Et rekkverk til terrassen har først og fremst en viktig sikkerhetsfunksjon når terrassen bygges et stykke over bakkeplan. Men rekkverket er også selve prikken over i’en, og et godt utført rekkverk har utrolig mye å si for utseendet på terrassen. Rekkverk med liggende lekter gir en moderne og stilren finish, og er enkelt å få til. Sjekk ut hvordan vår gjestedesigner Anette Wie ferdigstilte sitt terrasseprosjekt, med et stilig rekkverk av lekter i MøreRoyal.

Etter en solid fornying av selve terrassen hjemme hos vår gjestedesigner Anette Wie, sto også rekkverket for tur. Terrassen i MøreRoyal ble renovert med MøreRoyal terrassebord og lekter i grå. Rekkverket ble utformet med liggende lekter i MøreRoyal sort, for å skape en kontrast til gulvdekket og ta igjen den sorte fasaden på boligen.

Se her hvordan familien Wie renoverte terrassen med MøreRoyal

Slik bygget familien Wie rekkverket til terrassen:

Rekkverket på terrassen ble satt opp samtidig når vi hadde lagt ut spikerslagene til terrassebordene. Da hadde vi godt feste til stolpene 34×70 mm i disse.

Vi vatret opp hvor høyt vi ønsket å ha rekkverket før vi sagde stolper til hvert spikerslag.

Deretter monterte vi altanrekken i 34×145 mm – denne ble skrudd til stolpene etter nøye vatring. Selv om man benytter en stolpemal for å kappe materialene, er vår anbefaling å også sjekke med vater innimellom. Små ujevnheter kan vokse over større avstand og skjevheter i liggende lekter vil synes godt.

Deretter monterte vi lange lekter i 34×45 mm liggende langs stolpene. Vi la avstand med én lekt mellomrom ovenfra og ned.

Les mer om rekkverk av liggende lekter

Materialliste:

Verktøy:

Arbeidsskisser:

Lykke til med byggeprosjektet!

Inspirasjoner