Kaveh Rashidi: Slik monterte vi utebod med ti tommeltotter

På Tåsen i Oslo har kjendislegen Kaveh Rashidi etablert seg i en trivelig enebolig sammen med familien sin. Kaveh er den første til å erkjenne at han ikke pludrer mye med snekring på fritiden, men samtidig hadde han behov for mer lagringsplass på tomta. Derfor gikk han til anskaffelse av en multibod fra Talgøs PlusConcept-kolleksjon, og monteringen gjorden han selv – med alle ti tommeltotter intakt!

Kaveh Rashidi monterte selv denne uteboden

Den travle hverdagen

Tåsen, som er en del av bydel Nordre Aker i hovedstaden, ligger i skillet mellom Oslos vest- og østkant. Historisk sett var det en del gårdsdrift på Tåsen, og de grønne fargene finner vi igjen den dag i dag. Det er et fredfullt område, og en ypperlig plass for en travel mann som Kaveh å finne roen på.

Kaveh Rashidi er nok best kjent som såkalt kjendislege. Han praktiserer stadig som lege, men i tillegg er han fast spaltist i Aftenposten, podkastvert, forfatter, programleder og realitydeltaker. Det er med andre ord en svært travel mann vi snakker om, og det forklarer også at Kaveh ikke er så interessert i snekring.

Tilpasset utebod etter behov

Men behovet for mer lagringsplass med tak og overbygg var der, så Kaveh måtte derfor ut og se etter en god løsning.

– Vi ønsket noe som var praktisk. Jeg er ikke spesielt interessert i hverken utebod, hage eller snekring. Målet var å få noe funksjonelt og fint opp, uten for mye stress og jobb, forteller Kaveh.

Da er en utebod fra Talgø PlusConcept et ypperlig valg. Modellen Kaveh gikk for heter Multibod 1853, som med sine 10,3 m2 er den nest minste uteboden i sortimentet. Han fikk også gjort noen endringer basert på de behov han hadde, for eksempel gikk han for en labankdør som er bredere enn standard.

LES MER: Alt om Talgø PlusConcept

Utebod i MøreRoyal brun

PlusConcept – veien til mestringsfølelse

Litt av poenget med Talgø PlusConcept er at det skal være rimelig enkelt, og det skal derfor ikke være så viktig om du har to eller ti tommeltotter. Selv en som beskriver seg selv om såpass uinteressert i snekring som Kaveh, satte opp uteboden selv – med god hjelp fra kjæresten.

– Det var absolutt utfordrende, men med god hjelp og tid så gikk det bra og ga mestringsfølelse. Det ble et lite prosjekt å montere den for oss, mens barna stort sett lekte med.

Kavehs erfaringer med uteboden fra PlusConcept-kolleksjonen stemmer godt overens med de påstander vi selv legger fram for konseptet: Med litt hjelp fra en god håndlanger, kan en privatperson fint sette opp et middels stort byggesett i løpet av en helg.

Sommerlagring av plenklipper under tak

Et enkelt byggesett

Talgø PlusConcept er kort oppsummert et fleksibelt system bestående av standardiserte byggemoduler. Alle moduler leveres i bredder på enten 60 cm eller 120 cm, og høyden er 220 cm. Dybden på alle byggene i kolleksjonen er 266 cm (utvendig mål), så variasjonen ligger i designet.

Et annet designvalg som Kaveh gjorde var å ikke inkludere en vindusmodul, slik som på standardmodellen. Uteboden hans står i et hjørne av eiendommen som ikke brukes til noe annet enn oppbevaring uansett, så innsyn var ikke nødvendig.

Så denne går til deg som kvier deg for å gå over dørstokken: Selv en kjendislege med ti tommeltotter klarer – med god hjelp – å sette opp en bod fra Talgøs PlusConcept-kolleksjon. Hopp i det du også!

LES MER: Derfor valgte Kaveh Rashidi Talgø PlusConcept

Utebod i MøreRoyal brun

Foto: Lediard Foto AS