Sjekk ut 5 inspirerende prosjekter i MøreRoyal brun

MøreRoyal er tilgjengelig i fem ulike farger: setersvart, grå, natur, oker og brun. Fargen brun har vært en del av fargepaletten siden MøreRoyal først dukket opp på markedet, og siden den gang har pilene kun pekt i en retning, nemlig oppover. Kanskje er klassikeren MøreRoyal brun høyaktuell til ditt neste prosjekt? Sjekk ut disse 5 prosjektene, for tips og inspirasjon.

1. Lyngheia bufellesskap – omsorgsboliger

Lyngheia - Foto: Ole Harald Dale - bygg.no
Foto: Ole Harald Dale – bygg.no

Det er Byggmester Hitland som står bak prosjektet Lyngheia bufellesskap, som er oppført på Blombakkane i Fjell kommune. Bofellesskapet består av seks leiligheter for beboere med redusert funksjoneevne. Bygget er kledt med MøreRoyal kledning, 19×148 dobbelfals rett, i fargen brun, kombinert med detaljer i blå/turkis, en fin kontrast til den gyldne bruntonen.

2. Vegatrappa – spesialprosjekt

Vegatrappa
Foto: Helgeland Reiseliv

Vegatrappa er en 500 meter lang tretrapp på øya Vega i Helgeland. Trappen er et spesialprosjekt, og består av hele 2000 trappetrinn i MøreRoyal, som til slutt bringer deg helt til topps i «Ravnfloget». Ved å velge fargen brun blender trappen fint inn i fjellskaret, og blir en naturlig del av omgivelsene, uten å ta oppmerksomheten fra den storslåtte naturen rundt.

Les mer om prosjektet Vegatrappa her

MøreRoyal brun som supplement og kontrast

Mens enkelte utbyggere ønsker et rent og helhetlig uttrykk med royalimpregnert tre på hele fasaden, velger andre å kombinere MøreRoyal med andre typer materialer. En kombinasjon av materialer kan gi en svært spennende kontrast, og hvilke materialer og farger man velger har mye å si for hvilket estetisk uttrykk bygget får til slutt.

Eksempler på bygg hvor MøreRoyal er kombinert med andre materialer:

3. Kollen på Verket – leilighetsbygg

Kollen - Foto: Trond Joelson, Byggeindustrien
Foto: Trond Joelson, Byggeindustrien

Seniorprosjektet Kollen på Verket i Bærum er designet med et spesielt mål i tankene, en kjøpegruppe hvor minst én av beboerne i hver leilighet har fylt 65 år. Som følge av det er prosjektet utformet med en rekke funksjoner som skal gjøre livet både enklere og mer sosialt for de som bor der. På fasadene er det brukt bindingsverk med teglforblending, kombinert med MøreRoyal kledning i brun. Kombinasjonen av rustikk tegl, trekledning og store vinduer gir en flott visuell effekt.

4. Elvebredden

Elvebredden - Foto: Ole Harald Dale - bygg.no
Foto: Ole Harald Dale – bygg.no

Elvebredden i Lonaparken i Åsane består av totalt 81 leiligheter, fordelt på 4 forskjellige blokker. Alle blokkene har forskjellig volum, og her har Link Arkitektur lekt seg med vinkler og materialbruk for å skape gjenkjennelse og unik identitet for hvert sameie. Fasadene er en kombinasjon av materialer, hvor blant annet MøreRoyal kledning i fargen brun er kombinert med lysere fasadeplater.

MøreRoyal brun i miks med andre farger

Synes du at en farge på en hel fasade kan bli litt endimensjonalt? Hva med å mikse ulike farger? Her er det også fullt mulig å bruke ekstremvarianten, nemlig å mikse alle farger i paletten, så lenge det blir gjort på en gjennomtenkt og smakfull måte.

Eksempel på bygg hvor MøreRoyal i ulike farger er brukt:

5. Lyngården – næringsbygg

Lyngården

Lyngården i Trondheim stod ferdig i 2019, og er bygd som passivhus med BREEAM Very Good-sertifisering. Bak prosjektet står KLP, som har planlagt prosjektet, og NCC Norge som utførende entreprenør. På Lyngården er miks av farger på fasade tatt til det ytterste, da MøreRoyal kledning (dobbelfals rettkant) i alle farger og bredder er satt sammen, og utgjør et vakkert og gjennomført blikkfang på næringsbygget på Moholt.

Les mer om prosjektet Lyngården her

MøreRoyal og farger

Våre royalimpregnerte materialer tilsettes fargepigmenter i selve produksjonsprosessen, og materialene er derfor ferdig fargesatt og klare til montering når du kjøper dem hos din byggevareforhandler. Fargene på MøreRoyal er transparente, noe som fører til at trestrukturen er synlig og materialene får en langt mer levende overflate. Det blir også en svak variasjon i overflatespillet ved at kjerneved, yteved og kvist har forskjellig olje- og pigmentopptak.

Les mer om våre farger her

Les mer om farger over tid her

MøreRoyal brun

brun

MøreRoyal® i fargen brun har en varm og gyllenbrun tone. Med varme toner i bunnen står fargen vakkert til landlige omgivelser, uten skarpe kontraster. Fargen er populær både på næringsbygg, og hos private som skal bygge hus eller hytte.

På jakt etter MøreRoyal – i fargen brun?

Ta kontakt med en av våre forhandlere, de kan gi deg nyttige tips og sette varer i bestilling.

Inspirasjoner