Reistad: Moderne luksus med MøreRoyal

På toppen av Reistad i Lier kommune finner vi denne vidunderlige eneboligen. I et fasjonabelt og moderne nabolag fullt av flotte eneboliger, skiller denne seg ut som det eneste huset i nabolaget med MøreRoyal.

Sentralt og naturskjønt

Selv om Reistad formelt sett tilhører Lier kommune, er utsikten fra boligfeltet på toppen ned mot Drammen sentrum. Likevel er nærområdet like grønt som noe annet – iallfall om sommeren – så fra toppen av Reistad kan huseierne Adrian Tranby og Stine Sommer Tranby og deres to barn nyte det beste fra både den urbane og den rurale verden. Ideelt for de mange barnefamiliene der oppe.

Både Drammen by og området i nærheten er blant landets raskest voksende regioner, og med den oppgraderte infrastrukturen de senere årene er veien inn til hovedstaden blitt ganske så kort den også. Noe som ofte kommer kjekt med for byggherre Tranby.

Huset med de mange sonene

At Adrian Tranby for en gangs skyld er byggherre er nærmest som en kuriositet å regne. For vanligvis driver han som daglig leder for landskapsentreprenørfirmaet Tranby AS. Firmaet til Adrian har med årene utviklet en enorm kompetanse innen store uteområder, men i dette tilfellet har han anvendt kompetansen på eneboligen sin selv.

LES MER: Tranby satte opp uteområdet på Tigergården i Oslo

Huset har han nemlig tegnet selv, sammen med kona Stine. Til sammen har de brukt over 100 timer på tegninger, møter og ikke minst valg av produkter og løsninger. Og som så ofte før viser god planlegging seg som en suksessfaktor, for det har åpenbart gått mange gode tanker inn i prosjektet.

– Vi tenkte hele veien at vi vil ha et variert uttrykk, med flere skiller i høyden. Det skulle ikke være noen tilfeldigheter, forteller Adrian.

Et konkret grep som er gjort er å dele inn tomten og huset i mange soner. Innkjørselen er kledd opp med lyse mursteiner, som iallfall på en solfylt dag blir en lys kontrast mot den litt mørkere fasaden på huset.

Videre inn mot huset er det bygd en stor terrasse over garasjen, og med et lekkert overbygg og dør ut fra kjøkkenet, har Adrian og Stine lyktes med å viske ut skillet mellom ute og inne. Svinger man til høyre fra garasjen kommer vi til hagen, som til og med har et basseng! Den grønne plena er delt inn i flere soner og rammer inn både en liten terrassesone på bakkenivå samt sitteområdet ved bassenget der også utegrillen står.

Moderne og kontrastfylt med MøreRoyal

Og da valget skulle tas på materialvalg falt Adrian på MøreRoyal, et materiale han kjente godt fra før.

– Vi var bestemte på hva vi ville ha.

I samspill med de matte, sorte platene, falt valget på en blanding av grå MøreRoyal, ispedd noen kontrastsoner med natur-fargen. Med tiden vil de litt gylne, naturfargede bordene få en mer grå patina, noe som etter hvert vil dempe den kontrasterende effekten fargen har når den er relativt nymontert.

Huset på Reistad sto ferdig i 2022, og et annet valg han gjorde var å montere hovedparten av kledningen – den grå – liggende.

– Huset var høyt nok fra før, uten at vi trengte å «reise» det mer ved å montere stående.

LES MER: Liggende eller stående kledning?

Det siste grepet som ble gjort med tanke på kledning og fasade var valget av kledning med skjult innfesting. Det betyr at kledningen på huset er fra Concise Collection, en egen kolleksjon fra MøreRoyal-serien som er spesialdesignet for moderne arkitektur og som altså tilbyr muligheten for montering fri for spiker- eller skruehull.

LES MER: Alt om Concise Collection

Og grunnen til at det ble MøreRoyal, bortsett fra ønsket om skjult innfesting, koker ned til ønsket om en mest mulig vedlikeholdsfri fasade. For MøreRoyal regnes som et av markedets mest vedlikeholdsvennlige produkter, og leveres fiks ferdig fra fabrikk.

Jeg orket ikke tanken på å male huset

Adrian Tranby

Foto: Lediard Foto AS

Produkter brukt:

Concise dobbeltfals rettkant, 22×123 grå

Se produktet her

concise_graa_28x145

Concise terrassebord, 28×145 grå

Se produktet her

Concise lekt 28x45

Concise lekt, 34×45 grå

Se produktet her

INFORMASJON – ENEBOLIG REISTAD

Kategori: Enebolig
Byggherre: Adrian Tranby
Entreprenør: Byggfokus AS
MøreRoyal: Kledning, terrassebord
Profil/dimensjon: 22×123, 19×98 (kledning), 28×145 (terrassebord)
Farge: Grå, natur