Kaveh Rashidi: Derfor valgte vi Talgø PlusConcept

Da Kaveh Rashidi og familien fikk behov for mer lagringsplass med tak til ting som sykler, barnevogn og plenklipper var det like mye praktiske hensyn som estetiske som veide tyngst. Løsningen ble en utebod i brun MøreRoyal fra Talgø PlusConcept.

Vedlikeholdsvennlighet er en forutsetning

Som kjendislege og mediepersonlighet har Kaveh en særdeles travel hverdag, og ifølge ham selv er det ikke snekring han fyller fritiden med. Men han trengte en utebod til å fylle opp med husartikler, som sykler, barnevogn, akebrett og plenklipperen.

– Målet var å få noe funksjonelt og fint opp, uten for mye stress og jobb. I tillegg var det kjempeviktig å unngå vedlikehold. Da virket dette som uteboden for meg, sier Kaveh.

Alle boder fra Talgø PlusConcept leveres med MøreRoyal-materialer, og da sitter du igjen med en bod som er både vakker og varig.

LES MER: Vedlikeholdsvennlige MøreRoyal

Praktiske tilpasninger

I tillegg til at boden burde være vedlikeholdsvennlig, hadde Kaveh og familien behov for noen praktiske tilpasninger etter behov de selv hadde. Noen av gjenstandene som trengte lagringsplass er av den litt bredere typen, så derfor fikk de satt inn en labankdør.

– For å få bredt utstyr som dobbeltvogn til barna inn og ut valgte vi en bredere dobbeltdør.

En tilpasset dør, i tillegg til en helt tett fasadeløsning på boden – i stedet for et vinduselement – er enkle og praktiske endringer som Talgø PlusConcept gir. Kaveh plasserte boden i et ellers ubrukt hjørne av eiendommen, og hadde derfor ikke behov for noe vindu med inn- og utsyn.

– Samtidig gjorde plasseringen i det hjørnet det slik at vi fikk den lagringsplassen vi ønsket, uten at vi følte at vi mistet noe areal.

LES MER: Alt om Talgø PlusConcept

Vakkert og varig

Etter hvert som boksene for vedlikeholdsvennlig og praktisk ble krysset av, var det, ikke uventet, også ønske om en løsning som også ser bra ut. MøreRoyal pryder noen av de lekreste byggene i landet, men ser like bra ut om det er på en utebod i et bortgjemt hjørne på Tåsen.

– Uteboden ser stilmessig ut som resten av boligen, og passer sånn sett godt inn.

Talgø PlusConcept leveres i fargene brun eller grå, og for å matche resten av eiendommen valgte Kaveh brun MøreRoyal på sin utebod. Nå vil smaken alltid være som baken, og det var som nevnt hensynet til helheten som gjorde at valget falt på brun. Samtidig er det gjerne slik at grå MøreRoyal assosieres med en litt mer moderne tilnærming til bygg, mens brun har lengre fartstid bak seg.

LES MER: MøreRoyal og farger

Dessuten er jo mange trær utstyrt med nettopp brun bark – eller fasade – så den brune MøreRoyal-fargen forbindes derfor gjerne også med en litt mer naturlig tilnærming. Og det ble jammen rett så fint med den brune uteboden i det hjørnet av eiendommen som blir «gjemt bort» av nettopp trær og planter.

PlusConcept – et enkelt alternativ

Og på toppen av det hele, er Talgø PlusConcept designet med en grunntanke om at det skal være et praktisk og tilgjengelig produkt. Vi sier gjerne at to stykk setter opp en middels stor bod i løpet av en helg. Det er en erfaring Kaveh Rashidi også fikk gjort seg, da han og kjæresten tok monteringen av uteboden sin som et felles prosjekt.

LES MER: Slik var det å montere utebod med ti tommeltotter

Talgø PlusConcept leveres som et byggesett, bestående av moduler som er enkle å håndtere og montere. Hagestuer og uteboder fra PlusConcept-systemet leveres ferdigbehandlet, klar til montering, og med et behov for etterbehandling først etter 10-20 år. Det krysset i hvert fall av boksene som Kaveh og familien hadde til sin utebod.

– Vi ønsket noe som var praktisk, bærekraftig og tidløst i både design og materialets kvaliteter. Derfor falt valget på MøreRoyal sin utebod.

Foto: Lediard Foto AS