Vedskjul i MøreRoyal – med enkel oppskrift

Om du er på utkikk etter et godt alternativ for oppbevaring av ved, er et vedskjul en genial løsning. Gjør som vår gjesteblogger Anette Wie, bygg et flott vedskjul i hagen. Alt du trenger er litt MøreRoyal – og Anettes enkle DIY-oppskrift. Dette vedskjulet med tak skjermer godt for vær og vind, og skulle du ønske å beskytte veden litt ekstra kan du sette på dører.

Bygg et vedskjul – med enkle grep

I dag finnes det ferdige løsninger for vedskjul å få kjøpt, både på Biltema og Obs Bygg, eller hos byggevarekjeder som for eksempel Maxbo. Er du litt nevenyttig er det imidlertid ingen grunn til at du ikke skal bygge ditt eget vedskjul. Da kan du enkelt tilpasse løsningen til eget uterom, du kan velge et design du selv liker – og du får en solid løsning som varer i mange år.

Trygt lagret – og lett tilgjengelig

Anette har et stort uterom og hadde derfor mange muligheter for plassering og design av vedskjulet, men landet på at hun ønsket å bygge det i tilknytning til boden sin. Selve boden ligger rett utenfor inngangsdøren, og veden ville da være lett tilgjengelig.

Anettes design

Anette startet med å lage tegninger på hvordan vedskjulet skulle se ut. Hun hadde et ønske om at vedskjulet skulle bestå av forskjellige rom, der et rom skulle inneholde mindre opptenningsved og de øvrige rommene var forbeholdt vanlig ved. Siden boden allerede hadde et tak ble det ikke nødvendig å bygge et eget tak på selve vedskjulet, men det kan gjøres med enkle grep, dersom du ikke har et eksisterende takutstikk som du kan utnytte. Som MøreRoyal-ambassadør, var MøreRoyal et naturlig valg, og ga også muligheten for å gjenbruke material-rester fra tidligere prosjekter i uterommet.

Tips

Pass på at underlaget er plant der du plasserer vedskjulet. Dersom underlaget ikke er 100% plant bør det bygges opp slik at du får det i vater.

Anette Wie

Om du ønsker å bygge et frittstående vedskjul, så er det selvsagt fullt mulig. Bygg et eget tak, slik at veden forblir tørr – og vipps har du en frittstående løsning.

Anette Wie

Tegning og oppskrift på vedskjul

Slik gjorde Anette det

 1. Bredden på den eksisterende boden ble avgjørende for bredden på det nye vedskjulet. Anette tok utgangspunkt i taket, og lot selve vedskjulet «fylle» rommet. Hennes vedskjul ble derfor 2427,7 mm bredt, 1608,6 mm høyt og 460,6 mm dybt – helt eksakt. Dette gjorde at det ble plass til en standard vedlengde på ca. 30 cm inne i vedskjulet.
 2. Til reisverket brukte Anette MøreRoyal lekter, Concise 48×48 i setersvart. Her ble det brukt 4 like deler til sidene og 4 like deler til topp og bunn.
 3. Etterpå lagde Anette krysset i midten, hvor to lange 48×48 ble lagt diagonalt fra bunnen på venstre side til toppen på høyre side.
 4. Deretter tok hun fire deler 48×48 som hun festet slik at det ble et kryss (se tegning).
 5. Når dette var på plass la Anette kledningsbord i bunnen, og sørget for at disse var i vater. Er det ujevnt underlag må du bygge opp eller la det være litt lufting under. Når bunnen var ferdig, startet Anette med å montere kledningsbord hele vegen oppover i krysset.
 6. Helt til slutt skrudde Anette på plass lektene i sidene.

Og på 1-2-3 – et solid og flott vedskjul som vil gi Anette og familien glede i mange år.

Dette trenger du:

 • Lekter: 4 stk. x 48×48 lekt setersvart 1608,6 mm
 • Lekter: 4 stk. x 48×48 lekt setersvart 2427,4 mm (reisverk)
 • Lekter: 34 stk. x 48×48 lekt setersvart 364,6 mm (til sidene)
 • Kledningsbord: 52 stk. x 22×123 mm sort terrassebord 364,6 mm
 • Skruer A2 eller A4
 • Drill
 • Sag/Kappsag
 • MøreRoyal Treolje til å behandle kappflater

Et perfekt prosjekt dersom du har litt restmaterialer til overs!

Anette Wie

Foto: Anette Wie / Designparken.no

Andre DIY-prosjekter fra Anette

Anette er en kreativ og nevenyttig person som har skapt mange spennende prosjekter i MøreRoyal i sitt uterom. Kanskje er det noen av disse prosjektene som står for tur i din hage i sommer?

Eller du kan ta en titt på andre mulig prosjekter i MøreRoyal – vi har mye å velge i.

Finn flere spennende DIY-prosjekter på våre hjemmesider