Terrasse og uterom – trendene for 2022

Nordmenn har i mange år tronet på verdenstoppen når det gjelder oppussing. Imens stue, kjøkken og bad historisk sett har vært de prioriterte områdene, har mange av oss de siste årene tatt også terrassen og uterommet inn i varmen. Her får du en liten sniktitt på hva trendene i 2022 sier når det kommer til hage og uteområde.

Litt luksus og feriefølelse i egen hage

Enten du har et stort eller lite hagebudsjett, ønsker mange av oss å skape et lite stykke luksus i egen hage. Dagens trend er en hage som kan inndeles i ulike soner, bestående av spennende kombinasjoner og kontraster av tre, stein, vann og grøntarealer. Hagen er blitt til uterommet og her ønsker vi å utfolde oss kreativt og tilbringe dagene både vår, sommer og høst.

Å investere i et basseng eller jacuzzi er en trend som er i stadig vekst, og en luksus flere og flere tar seg råd til. Nærhet til vann har en bevist positiv effekt på helsen vår, oppleves som beroligende og øker følelsen av velvære.

Sjekk vår gjestedesigner Annette Wie sitt flotte bassengområde i egen hage

Bassengområde og terrasse fra MøreRoyal Concise Collection, hos Annette Wie.
Foto: Nathan Lediard / Lediard foto AS

At kjøkkenet er husets hjerte, er et velkjent faktum. Denne følelsen ønsker vi å ta med oss ut i hagen. Å innta måltidene utendørs gir umiddelbart den gode feriefølelsen. Med et utekjøkken kan hele matlagingen og middagskosen inntas på terrassen og samle familien sosialt.

Les våre beste tips til deg som skal planlegge utekjøkkenet

Utekjøkken i MøreRoyal Concise Collection, hos Anette Wie. Foto: Ragnar Hartvig

Å skape en forlenget terrassesesong

Tiden da hagen var til kun for varme soldager er for lengst forbi. Med mer omtanke og engasjement lagt i uterommet, kommer også ønsket om å forlenge sesongen terrassen kan brukes. Å skape lune soner i le for vær og vind gir oss utvidet brukstid av terrassen og hagen.

Bruk av levegger gir lune terrassesoner som kan brukes ved tidlige og sene solgløtt selv om temperaturen er lav. MøreRoyal har mange ulike løsninger for levegger, både som ferdige moduler eller selvgjort ved bruk av lekter.

MøreRoyal modulbaserte levegger – Foto: Ragnar Hartvig

Å investere i en MøreRoyal hagestue i et passende område av hagen, skaper et område for helårsbruk og et deilig oppholdssted beskyttet for både vind, regn og snø. Ved å inkludere en varmekilde på terrassen eller hagestuen i tillegg, ligger alt til rette for stemningsfulle og koselige kvelder.

MøreRoyal standardmodell hagestue Foto: Nathan Lediard / Lediard foto AS

Kontraster og miks av materialer

Vi elsker kontraster og kreativitet i hagen – og nå vil vi den skal bugne! Der man tidligere ofte hadde enkeltsoner i hagen forbeholt for henholdsvis terrasse, plen og beplantning – er trenden nå mer frisluppet. Kreativiteten kan slippes løs i et mer sammenblandet uttrykk, gjerne med flere ulike sittesoner og kreativ utfoldelse av grøntarealer for den spennende kontrasten mellom harde og myke materialer.

Hagesoner hos Anette Wie Foto: Nathan Lediard / Lediard foto AS

Vedlikeholdsfri terrasse

Vi ønsker å bruke den etterlengtede utendørssesongen til å finne ro og lade batteriene. Dette innebærer ikke evige dager med terrassevedlikehold og ugressluking. Vedlikeholdsvennlige materialer som holder seg vakre år etter år, kombinert med lite krevende grønne soner, kjennetegner derfor det moderne uterommet.

Materialer i MøreRoyal er hardføre og tåler det norske klimaet ekstremt godt. Våre terrassebord, kledninger og trematerialer holder seg i mange år, uten annet vedlikehold enn en god vask når våren kommer. Behovet for etterbehandling er langt mindre enn for de fleste andre terrassematerialer. Hvor ofte du ønsker å friske opp selve fargen kommer an på hvilket uttrykk du ønsker å ha på trevirket i uterommet ditt.

Les mer om MøreRoyal terrassebord

Foto: Ragnar Hartvig / Talgø MøreRoyal®

Jakten på en mer bærekraftig livsstil

En hage skal ikke kun være til pynt, den skal også være til nytte. Der hagen har gått fra å være en hobby til å bli en livsstil, har dyrking av frukt, grønnsaker og andre nyttevekster fått en viktigere posisjon i alle hager. Enten målet er å bli så selvforsynte som mulig, eller å fylle en enkel pallekarm med familiens favorittgrønnsaker, så gir høsting av naturen rett fra egen hage en god følelse.

Les mer om Marte Helgetun sin grønnsakshage med MøreRoyal jernbanesviller

Foto: Marte Helgetun / Design by Marte Helgetun AS

Bruk av bærekraftige materialer er noe vi som forbrukere blir stadig mer opptatt av. Miljøhensynet skal også ivaretas i hagen. MøreRoyal benytter miljøsertifiserte råvarer og produsenten Talgø er sertifisert som Miljøfyrtårn.

Foto av Miljøfyrtårn-skilt plassert på bakken ved høstblader
Foto: Miljøfyrtårn

Les mer om miljøfokus i våre materialer

Les mer om Talgø MøreRoyal som Miljøfyrtårn