Hagestuer kan brukes til så mangt

Hagestue som gapahuk langs tursti

Hyggelig å kunne samles til sosialt lag etter en trimtur. Hagestue fra Talgø PlusConcept brukt som «gapahuk» ved Toåa tursti i Todalen på Nordmøre. Foto: Elinor Bolme

Hva med å bruke en hagestue som gapahuk for ivrige turgåere? Det har nemlig den driftige dugnadsgjengen bak Toåa tursti i Todalen på Nordmøre gjort. Toåa tursti er en lett tilgjengelig trimtur langs elva Toåa, som offisielt ble åpnet sommeren 2020. Prosjektet inneholder en universelt utformet fiskerampe for enkel tilgang for funksjonshemmede, med en tilhørende gapahuk i MøreRoyal. Selve gapahuken er egentlig en helt ordinær hagestue fra Talgø PlusConcept, som dugnadsgjengen reiste i en fei. Her er det fint for både liten og stor å ta en pause – og kanskje grille en pølse over bålpanna?

Stemning ved bålpanna – vinter som sommer. Foto: Elinor Bolme

Les mer om Toåa tursti og dugnadsgjengens prosjekt her

Hagestue for uteservering – restaurant / kafé

Hva med en hagestue som en del av din restaurants uteservering? Todalshytta er en KNT-hytte i Todalen som har planer om akkurat det. Turisthytta ligger fint plassert, sentralt i bygda, og drives av Arve Evensen som nå har store planer for stedet. I disse dager gjennomgår Todalshytta derfor en storstilt renovasjon, hvor både kjøkken, soverom og spisestue / dagligstue får en real ansiktsløsning. Også utendørs vil det bli merkbare forbedringer. Her skal det suppleres med hagestue fra Talgø, slik at besøkende turister kan få sitte lunt og beskyttet mens de nyter et godt måltid og utsikten over Todalen.

Les mer om Todalshytta her

Samlingssted på fotballstadion

Daglig leder i KBK, Kjetil Thorsen, og marketingsjef i Talgø, Heid Snekvik foran Talgø Mathall i MøreRoyal brun.
Daglig leder i KBK, Kjetil Thorsen, og marketingsjef i Talgø, Heid Snekvik.

Hagestue på fotballstadion? Hvorfor ikke? Talgø har sponsorsamarbeid med to lokale fotballklubber, KBK og Ranheim. En av de store trekkplastrene på stadion hos KBK er supportercaféen Slatlems Corner, med uteserveringen MøreRoyal Terrasse. Her har Talgø stått for leveransene til et fantastisk flott uteområde, som også inneholder en hagestue. Slik har KBK fått en uteservering som er skjermet for innsyn, men som fortsatt har en intim stemning. Her er det lett å la tankene vandre til stemningen hos britiske fotballklubber med langt større budsjetter. Og lidenskapen, den når samme høyder når KBK barker løs med sine motstandere i nordvesten på Kristiansund Stadion. Fesk og potet!

Les mer om KBK Stadion og MøreRoyal Terrasse / Talgø Mathall her

Samlingssted ved sykehjem

Foto av ansatte fra Surnadal sjukeheim og representanter fra Talgø foran den nye hagestuen ved Surnadal sjukeheim.
Den nye hagestuen er klar til å tas i bruk. Jenny Nordheim og Rita Svorken ved Surnadal sjukeheim, sammen med John Moe og Bjørn Sæterbø fra Talgø. Foto: Ingunn M. / Todalen.no

En hagestue på et sykehjem? Snakk om innertier! I Surnadal kommune ble det gjennomført et prosjekt som skulle bidra til bedre trivsel blant beboerne på det lokale sykehjemmet. Det ble da etablert en flott terrasse der det var lett å komme seg ut for litt etterlengtet friskluft, men de ansatte følte at det fortsatt var litt å gå på. Det hadde jo vært kjekt for beboerne å få seg en luftetur selv om nordmørsværet skulle slå seg vrangt? Løsningen ble da en hagestue fra Talgø PlusConcept. Her kan sykehjemmets pasienter trygt nyte utelivet, selv om det skulle komme noen regndråper for oven. Intet er vel mer forfriskende enn en tur utendørs?

Kun fantasien setter grenser for bruken av hagestue

Foto av hagestue i MøreRoyal grå.
Foto: Interiørfoto AS

Kort oppsummert er det lite som begrenser bruken av en hagestue. Velger du en hagestue fra Talgø PlusConcept finnes det en rekke standardmodeller å velge mellom, både rene hagestuer, og hagestuer som er kombinert med bod. Ønsker du å gjøre tilpasninger gjør du det enkelt i 3D byggmodul. Skulle du ønske ditt eget design er det også fullt mulig. Det er med andre ord kun fantasien som setter grenser, så: think outside the box!