2015: Eventyrlig oppussing slår seg løs i Bamble-skjærgården

I skjærgården i Bamble finner du hytta Skarveset, som har gått i arv i generasjoner, og som nå eies av Hans-Petter Eikedal og hans familie. I debutsesongen av Eventyrlig Oppussing er det nettopp hit interiørekspert Halvor Bakke og han nevenyttige snekkerteam finner vegen. Bli med innom og se hva den kreative gjengen gjorde for å løfte hytta til nye høyder du også!

Prosjektet i Bamble-skjærgården i Telemark

Hytta Skarveset er et familieklenodium som alltid har vært i familien til Hans-Petter Eikesdal. Det var Eikesdals oldefar som kjøpte hytta til den nette sum av kr 1.000,- rett etter krigen, og siden har den vært flittig brukt av hele familien. I dag er det Hans-Petter og tre søsken som har ansvaret for familiearven. Selv om hytta var funksjonell og trygt kunne brukes, var likevel tiden moden for å ta noen grep, og spesielt uteområdet hadde behov for litt ekstra oppmerksomhet.

Uteområdet

Når man har blitt vant til noe, er det ofte vanskelig å se for seg hvilke muligheter som finnes. Sånn var det også for Hans-Petter og familien, som så at uteområdene fortjente en oppgradering, men som syntes det var vanskelig å komme i gang. Men Skarveset byr på både skjærgårdsidyll og havbris, og dermed lå alt til rette for at Halvor og teamet kunne skape magi.

Halvor Bakke skrur terrasse i MøreRoyal

Et uterom er som kjent mer enn bare en terrasse, noe Halvor virkelig får vist frem denne gang. Grunnlaget er en stor terrasse i flere nivåer, lekkert oppført i MøreRoyal i fargen grå. Nivåer skaper også trappetrinn, et perfekt sted å sette seg ned med kaffekoppen en tidlig morgen. Men er du ikke en «trappesitter» er det likevel lett å finne et sted hvor du kan innta din etterlengtede espresso på Skarveset. Halvor bygger nemlig en lekker og lun hagestue, med stor og romslig sofakrok. Her kan du krype inn de dagene havbrisen blir litt intens, eller det bare er behov for litt ekstra skygge. I tillegg skapes det et flott spiseområde, med lang bar med plenty sitteplasser, og et romslig og velutstyrt utekjøkken. Perfekt plassert med utsikt over skjærgården, selvfølgelig.

Blir du inspirert og motivert av denne perlen blant vill og vakker natur?

Se bildene av sluttresultatet her:

Eventyrlig oppussing - Bamble - Foto av hytte med uteromåde
En pergola er alt som skal til for å utvide hytta. Her er det deilig å sitte på solfylte, late dager. Foto: TMM Produksjon / TV3
Eventyrlig oppussing - Bamble - Foto av terrasse og trapp
Trapp i MøreRoyal grå – som bare ber om en liten pust i bakken. Foto: TMM Produksjon / TV3
Eventyrlig oppussing - Bamble - Foto av uteområde med spiseplass og utekjøkken
Med en slik utsikt er du nesten nødt til å nye frokosten ute. Foto: TMM Produksjon / TV3
Eventyrlig oppussing - Bamble - Foto av frokostbenk
Bruk tid på å dekke et hyggelig bord, da føler gjestene seg ekstra velkomne. Foto: TMM Produksjon / TV3
Eventyrlig oppussing - Bamble - Foto av utekjøkken i MøreRoyal
Et funksjonelt utekjøkken gjør matlagingen til en lek, ute i det fri. Foto: TMM Produksjon / TV3

Se vår film om klassiske terrassegulv i MøreRoyal fra Boblebu

MøreRoyal produkter brukt i episode 5 fra Bamble (2015)

Terrassebord UNO – grå

Bruk til terrasse og trapper.

Terrassebord UNO

Se produktet her

Det er også brukt royalimpregnerte materialer i grått til utekjøkken og utestue.

Halvor Bakke

Se Eventyrlig Oppussing?

Tidligere sesonger er tilgjengelig på Viaplay og Viafree

Inspirasjoner