PROSJEKT: Enebolig i Øksendal

Ville det ikke vært deilig med et hus som kunne tilpasse seg endring i livssituasjon og økonomi? For å oppnå det la arkitektene i Rever og Drage hodene i bløt, og kom i nært samarbeid med sin kunde opp med løsningen 1/3 Hus. 1/3 Hus er enkelt forklart nettopp det, en tredjedels fiks ferdig hus, og to tredjedeler blankt lerret som kan utnyttes når tiden er riktig. Og resultatet? Det fikk internasjonal oppmerksomhet og taler for seg selv.

Rever & Drage Arkitekter AS
Rever & Drage Arkitekter AS
Rever & Drage Arkitekter AS

Om prosjektet

På en fantastisk tomt i Øksendalen i Sunndal kommune finner man en enebolig det ikke finnes maken til, og som det slett ikke er mulig å oppdrive i en ferdighuskatalog. Eneboligen er det Rever og Drage Arkitekter som har tegnet, men innspill fra kundene Lars Peder Stave og Mali Grüner, som bestilte et hus de kunne vokse med. Resultatet ble ikke bare slående rent visuelt, men er også en praktisk og gjennomtenkt løsning.

Eneboligen er utformet med en struktur som er større enn dagens boenhet, slik at man ikke er fastlåst til dagens areal på ca. 100 kvm, men kan legge til areal etter hvert som behovene endrer seg. De siste to tredjedelene av huset er et smykke i seg selv. Denne delen, som er knyttet sammen med selve boenheten via taket, består av triangulære former som tar vare på den spektakulære utsikten og rammer inn fjellene bak.

Boligen er i utført med store glassflater i fasade, har mange spennende innvendige løsninger, og fremstår gjennomtenkt, lekker og tiltalende. Samtidig er det tydelig at også det praktiske har spilt en svært viktig rolle i prosessen. I tråd med ønskene fra kundene ble første etasje bestående av blant annet et stort allrom. Slik viskes skillet mellom ulike områder i boligen ut, og sørger for at man er tettere på hverandre, uansett om man står ved grytene eller slapper av i sofakroken.

Eneboligen i Øksendal har også høstet internasjonal oppmerksomhet som følge av den spennende grunntanken, og forfriskende arkitektoniske løsninger. Sjekk gjerne ut hva The Manial skriver om prosjektet:

Les mer om eneboligen i Øksendal i The Manual

Talgø MøreTre AS har levert MøreRoyal® kledning i setersvart og grå til prosjektet.

INFORMASJON – Enebolig i Øksendal

Kategori: Eneboliger og rekkehus
Adresse: Øksendal, Sunndal kommune (Møre & Romsdal)
Byggherre: Privatkunde
Entreprenør: Brødr. Gjershaug AS
Arkitekt: Rever og Drage AS
MøreRoyal®: Kledning
Farge: RS25 setersvart / RG25 grå
Ferdigstilt 2015

Andre eneboliger og rekkehus i MøreRoyal®

Kilder: Rever og Drage Arkitekter AS, Romsdals Budstikke
Foto: Rever og Drage Arkitekter AS, http://www.reverdrage.no