Slik brukte Halvor Bakke MøreRoyal på Boblebu

Ute i skogen ved Minnesund i Viken ligger Halvor Bakkes eget fristed, Boblebu. Han og en kompis kjøpte hytta usett for tre år siden, og totalrenoverte den på rekordtid. Men hytta, den blir nok aldri 100% ferdig. Med kreativitet, pågangsmot og gode venner tar nemlig stadig nye prosjekter form. Og slik blir drømmehytta til, steg for steg.

Stedet hvor skuldre og tempo senkes

Helt siden Halvor Bakke ble en offentlig figur etter suksessen med «Homsepatruljen» på TV3 i 2004, har tempoet vært mildt sagt høyt. Da er det godt å ha et fristed hvor man kan finne tilbake til roen, og hvor wifi er et fremmedord.

Du vet, det kan gå ei kule varmt innimellom, ler Halvor på telefon fra Glomfjord, hvor han er i ilden med nye opptak til sesong 7 av Eventyrlig Oppussing. – Å ha ei hytte midt i skogen i grisgrendte strøk er derfor ren balsam for sjelen. Å sitte på terrassen i gyngestolen. Eller å tusle ned til det stille tjernet en tidlig morgen. Der er det rom for å finne hvilepulsen.

At Halvor har mange jern i ilden, både som programleder, designer og ambassadør for norske merkevarer, er det liten tvil om. Likevel finner han alltid tid til sine egne prosjekt mellom slagene, både på hytta og hjemme på Trae.

Jeg har mye kreativitet i meg, og interiør og design ligger jo mitt hjerte nær, sier Halvor. – I tillegg er jeg ganske handy, så jeg gruer meg aldri på å gyve løs på nye prosjekter. Så da er resultatet at Boblebu er under kontinuerlig utvikling. Det dukker jo stadig opp nye idéer som rett og slett er for gode til at de ikke skal realiseres, humrer han.


Terrassen i sentrum for det sosiale

For Halvor Bakke er venner påfyll, og han omgir seg alltid med gode venner på hytta. Da står det gode liv i sentrum, og Halvor er den fødte vert. Ute på terrassen serveres det både velsmakende måltider og dype samtaler rundt langbordet.

På hytta har jeg valgt en klassisk terrasse i MøreRoyal brun. Det klassiske appellerer til meg, spesielt på hytta, og mørke toner som gir ro og avkobling passer godt her ute. For meg er terrassen like viktig som interiøret, vi bruker nemlig mye tid utendørs. Jeg har også valgt å bygge et overbygg, slik at vi kan sitte ute og nyte selv om været er litt rufsete. Sommeren i Norge byr kanskje ikke på like mange varmegrader som utlandet, men er likevel den beste, spør du meg.


Les mer om klassiske MøreRoyal terrassebord her
Se video hvor Halvor Bakke presenterer klassiske MøreRoyal terrassebord her

Byttet ut bølgeblikk med tretak

På Boblebu er nå det gamle bølgeblikktak erstattet med tretak i Møre Royal, som Halvor mener passer bedre til omgivelsene.

Tre og tretak har jo lange tradisjoner i Norge, og er både vakkert, varig og miljøvennlig. Her ute valgte jeg å gå for et grått tretak som vil gråne videre med tiden. Etter hvert som vær og vind gjør sitt vil fargen få en enda mer værgrå patina, som rett og slett hører hjemme blant trærne her ute, fortsetter han entusiastisk. Tretak burde absolutt flere ta en nærmere titt på, det er et spennende produkt, og passer godt enten du bygger hytte på fjellet eller ved sjøen.

Les mer om tretak i MøreRoyal her
Les mer om MøreRoyal og farger her

Ei hytte med det lille ekstra

Hvis Halvor blir utfordret på hva han er mest fornøyd med ved hytta er svaret terrassen, uteområdet, gangstien ned mot tjernet og den nye wildcampen. For hva er vel ei hytte uten det lille ekstra?

Ja, det blir gjerne noen prosjekter som kanskje ikke alle har tenkt på, men det betyr ikke at de er vanskelige å gjennomføre. Fra hytta og ned mot tjernet har jeg for eksempel bygd en helt enkel gangsti, eller boardwalk om du vil. Også den er laget i MøreRoyal brun, som terrassen, og den blir derfor en naturlig fortsettelse av uteområdet. I tillegg har jeg bygd en liten terrasse på vegen ned mot tjernet, hvor jeg har etablert min egen wildcamp. Her har jeg fått tak i et helt rått militærtelt fra 2. verdenskrig på nettet, som utgjør basen. Teltet er på plass allerede i påsken. Fra da av våkner jeg opp til fuglekvitter og utsikt mot tjernet. Kan man bedre ha det?

Les vår artikkel: Slik brukte Halvor Bakke MøreRoyal hjemme på Trae